Земље пословања

Србија

Основни производни и прерађивачки капацитети, мрежа бензинских станица, као и когенерациона постројења НИС-а, налазе се широм Републике Србије.

Icon Icon Icon Icon

Ангола

НИС послује у овој земљи још од 1980. године, а пет година касније је почела експлоатација нафте. У Анголи, НИС тренутно ради у два производна блока у конзорцијуму са неколико интернационалних компанија, укључујући националну нафтну компанију Анголе „Сонангол“.

Icon Icon

Босна и Херцеговина

Крајем 2010. године, НИС је учествовао у оснивању предузећа «Јадран Нафтагас» које се бави истраживањем угљоводоника на територији Републике Српске.

Оперативне активности у домену промета и развоја малопродајне мреже у Босни и Херцеговини НИС обавља преко предузећа «НИС Петрол д.о.о. Бања Лука» и «G Petrol Sarajevo». У 2012. почеле су с радом прве бензинске станице у Републици Српској, а годину дана касније НИС је преузео ОМВ бензинске станице у Босни и Херцеговини, једну од најјачих мрежа на том тржишту. Малопродајна мрежа, која броји укупно 37 бензинских станица, функционише под два НИС-ова бренда: премијум GAZPROM и масовни NIS Petrol.

Icon Icon Icon

Бугарска

У овој земљи је НИС регистровао зависно предузеће „НИС Петрол ЕООД“ . Средином 2013. године у Бугарској је отворена прва бензинска станица под брендом GAZPROM, a сада малопродајна мрежа у овој земљи броји 35 објеката. НИС Петрол је купио и складишни капацитет у Костинброду код Софије, чиме је отворио могућност за развој дистрибуције горива из Србије на сопствене малопродајне објекте, као и за почетак велепродајних активности.

Icon

Румунија

„НИС Петрол СРЛ“, ћерка компанија НИС-а у Румунији, бави се истраживањем и производњом, као и развојем малопродајне мреже на територији целе земље. «НИС Петрол» је такође регистрован и за трговину електричном енергијом што НИС-у омогућава да учествује у трговини енергијом на тржишту ЕУ. У Румунији, која геолошки припада Панонском басену, «НИС Петрол» је са партнерима започео геолошко-истражне делатности у шест блокова у високопродуктивном региону на западу земље. У Румунији, НИС сарађује с четири компаније – канадском „East West Petroleum”, ирском „Moesia oil and gas”, енглеском „Zeta Petroleum“ и румунском „““Armax Gaz“. Мрежа бензинских станица GAZPROM у Румунији има 18 објеката.

Icon Icon Icon

Руска Федерација

Представништво НИС-а у Руској Федерацији бави се протоколарном, административном и логистичком подршком компанији НИС, као и сарадњом с компанијом Гаспром њефт.

Icon

НИС Група је један од највећих вертикално интегрисаних енергетских система у Југоисточној Европи. Осим у Србији, НИС делатност развија и у региону Балкана. Регионална експанзија одвија се у два основна правца – на пољу истраживања и производње нафте и гаса (у Румунији и Босни и Херцеговини) и кроз развој малопродајне мреже (у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији). Укупно, НИС на тржишту Балкана управља мрежом од преко 400 бензинских станица у два бренда – NIS Petrol и премијум бренд GAZPROM. Поред тога, НИС је активан и на пољу трговине електричном енергијом где је, поред тржишта Србије, присутан и на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније и Мађарске.

У овој секцији: