Земље пословања

Србија

Основни производни и прерађивачки капацитети, мрежа бензинских станица, као и когенерациона постројења НИС-а, налазе се широм Републике Србије.

Icon Icon Icon Icon

Европска унија

НИС је прва компанија из Србије која је отворила представништво у Бриселу. Отварање бриселске канцеларије 2011. године део је пословне стратегије НИС-а да се достигне водећа позиција у нафтно-гасној привреди региона и да се примене европски стандарди и врхунске нове технологије у пословању. Представници НИС-а у Бриселу прате одговарајуће директиве и регулативу Европске уније у области енергетике, смањења емисије штетних гасова и заштите животне средине уз настојање да пруже пуну подршку преговорима и процесу приступања Републике Србије ЕУ.

Icon

Ангола

НИС послује у овој земљи још од 1980. године, а пет година касније је почела експлоатација нафте. У Анголи, НИС тренутно ради у два производна блока у конзорцијуму са неколико интернационалних компанија, укључујући националну нафтну компанију Анголе „Сонангол“.

Icon Icon

Босна и Херцеговина

Крајем 2010. године, НИС је учествовао у оснивању предузећа «Јадран Нафтагас» које се бави истраживањем угљоводоника на територији Републике Српске.

Оперативне активности у домену промета и развоја малопродајне мреже у Босни и Херцеговини НИС обавља преко предузећа «НИС Петрол д.о.о. Бања Лука» и «G Petrol Sarajevo». У 2012. почеле су с радом прве бензинске станице у Републици Српској, а годину дана касније НИС је преузео ОМВ бензинске станице у Босни и Херцеговини, једну од најјачих мрежа на том тржишту. Малопродајна мрежа, која броји укупно 37 бензинских станица, функционише под два НИС-ова бренда: премијум GAZPROM и масовни NIS Petrol.

Icon Icon Icon

Бугарска

У овој земљи је НИС регистровао зависно предузеће „НИС Петрол ЕООД“ . Средином 2013. године у Бугарској је отворена прва бензинска станица под брендом GAZPROM, a сада малопродајна мрежа у овој земљи броји 35 објеката. НИС Петрол је купио и складишни капацитет у Костинброду код Софије, чиме је отворио могућност за развој дистрибуције горива из Србије на сопствене малопродајне објекте, као и за почетак велепродајних активности.

Icon Icon

Румунија

„НИС Петрол СРЛ“, ћерка компанија НИС-а у Румунији, бави се истраживањем и производњом, као и развојем малопродајне мреже на територији целе земље. «НИС Петрол» је такође регистрован и за трговину електричном енергијом што НИС-у омогућава да учествује у трговини енергијом на тржишту ЕУ. У Румунији, која геолошки припада Панонском басену, «НИС Петрол» је са партнерима започео геолошко-истражне делатности у шест блокова у високопродуктивном региону на западу земље. У Румунији, НИС сарађује с четири компаније – канадском „East West Petroleum”, ирском „Moesia oil and gas”, енглеском „Zeta Petroleum“ и румунском „““Armax Gaz“. Мрежа бензинских станица GAZPROM у Румунији има 18 објеката.

Icon Icon

Мађарска

Једна од главних земаља за извођење геолошко-истражних радова у Панонском басену. Партнер НИС-а у овој држави је компанија RAG (Аустрија), са којом се ради у истражном блоку у близини српске границе.

Icon Icon

Руска Федерација

Представништво НИС-а у Руској Федерацији бави се протоколарном, административном и логистичком подршком компанији НИС, као и сарадњом с компанијом Гаспром њефт.

Icon

Хрватска

Представништво НИС-а у Хрватској бави се подршком компанији НИС, успостављањем пословне сарадње са потенцијалним партнерима и прати регулативу и пројекте у области енергетике у овој земљи.

Icon

Седиште Kомпаније и њени главни производни капацитети налазе се у Републици Србији: нафтна и гасна налазишта, Рафинеријa нафте Панчево, мрежа складишта нафте, гаса и нафтних деривата, као и малопродајна мрежа. У складу са стратегијом дугорочног развоја, НИС у 2010. и 2011. започиње ширење делатности Компаније ван Србије. Формирана су зависна предузећа у Босни и Херцеговини, Бугарској, Мађарској и Румунији, а као подршка европским интеграцијама Србије, отворено је представништво Компаније у Бриселу. НИС има представништва и у Русији, Хрватској и Анголи.

У овој секцији: