O programu „Zajednici zajedno“

Program „Zajednici zajedno“ smo pokrenuli 2009. godine želeći da doprinesemo razvoju lokalnih zajednica u kojima poslujemo i odužimo se građanima koji u njima žive.

U prethodnih 11 godina smo kroz ovaj program uložili preko 1,2 milijarde dinara i realizovali više od 950 projekata koji su doprineli poboljšanju kvaliteta života i rada pojedinaca i prosperiteta zajednice.

Ponosni smo što su naši projekti vidljivi svima – uređeni parkovi koji krase gradove širom Srbije, nova dečja igrališta, sportski tereni za sadašnje i buduće šampione naše zemlje, obnovljene i opremljene učionice i laboratorije u školama za generacije koje dolaze, brojne ulepšane fasade, rekonstruisani vrtići, brojni projekti koji su doprineli zaštiti i očuvanju životne sredine, savremeni medicinski aparati u zdravstvenim ustanovama.

Naš fokus u 2019. godini bio je usmeren na podršku zdravstvenim ustanovama, posebno onim u kojima se leče najmlađi pacijenti. Kroz 20 projekata u zajednicu smo tokom protekle godine uložili 116,5 miliona dinara koji su iskorišćeni za nabavku savremene medicinske opreme i aparata, te rekonstrukciju važnih zdravstvenih ustanova u partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije. Zahvaljujući ovim projektima, zdravstvene ustanove u našoj zemlji opremljene su savremenim sanitetskim vozilima za potrebe hitne službe, vozilima za potrebe patronaže, ultrazvučnim aparatima za monitoring kukova kod novorođenčadi, modernom stomatološkom i oftamološkom opremom, EKG aparatima, inhalatorima i drugom opremom od vitalne važnosti za brigu o pacijentima.

I u 2020. godini kroz program „Zajednici zajedno“ nastavljamo da brinemo o mladima, sa posebnim akcentom na bezbednosno-informacione sisteme i digitalizaciju nastavnog programa u obrazovnim ustanovama širom Srbije.

Sprovođenjem ovog programa društvene odgovornosti, stvaramo odgovoran odnos prema zajednici i gradimo bolju budućnost za sve!

„Uspešno poslovanje jedne kompanije dobija svoju pravu vrednost u onome što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo. NIS nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj. Kroz program „Zajednici zajedno“ doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji. Sa velikim ponosom gledamo kako nekadašnje ideje i projekti postaju bolji deo života za njihove žitelje. Pred nama su novi izazovi i, siguran sam, novi uspesi. Ulaganje u zajednicu je naše potvrđeno strateško opredeljenje. Svaki korak u njenom napretku je i korak do naših ciljeva, jer u zajednici smo – zajedno“

Kiril Tjurdenjev
Kiril Tjurdenjev
Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad