• Поносимо се чињеницом да НИС представља прву компанију у Србији која је у свој модел пословања интегрисала принципе одрживог развоја.

    Кирил Тјурдењев
    генерални директор ”НИС а.д. Нови Сад”

  • Преузми PDF

Одговорно према заједници

Кроз 5 корпоративних програма
у 2016. години у развој
заједнице уложено готово
380 милиона динара

Развој заједница у којима послујемо је један од стратешких циљева НИС-а, од ког се није одустало ни поред многобројних изазова на глобалном тржишту нафте у 2016. години. Наша жеља је да будемо поуздани партнери организацијама и појединцима у регионима у којима имамо пословне активности.

Преузми PDF овог поглавља

Заштита животне средине

150
млн динара инвестирано је у пројекте заштите животне средине у 2016. години

И поред кризе која и даље траје у нафтној индустрији, настављено је издвајање средстава за реализацију пројеката из области заштите животне средине, тако да је у 2016. години у ове пројекте уложено око 150 милиона динара, док су улагања у зелене технологије око 250 милиона.

Преузми PDF овог поглавља

Људски ресурси

Више од 290 милиона динара је инвестирано у развој запослених и сарадњу са домаћим и иностраним образовним и професионалним институцијама.

У сарадњи са екстерним провајдерима одржано је 2.046 обука, на којима је учествовало 6.647 полазника, а организован је и значајан број интерних обука.

Високи стандарди у управљању људским ресурсима, као императив пословања НИС-а, су у 2016. години донели проверљиве резултате.

Преузми PDF овог поглавља

Економски развој

26,1
млрд динара је износ капиталних инвестиција у 2016. години.

У периоду великих турбуленција на светским нафтним тржиштима читава индустрија послује у окружењу неизвесности и ниских цена нафте. НИС је за сада успешно одговорио на изазове пословног окружења и успео да одржи задовољавајући ниво профитабилности, уз очување основних стратешких праваца развоја, а применом низа мера планира да у будућности унапреди своје пословање и да се прилагоди новим реалностима нафтног бизниса, уз обезбеђење максималне добити за акционаре.

Преузми PDF овог поглавља