Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине добио магнетну резонанцу

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду данас је одржана свечаност поводом почетка рада магнетне резонанце, вредне 100 милиона динара. Реч је о најбољем дијагностичком апарату у нашој земљи, који ће омогућити дијагностику деце и омладине до 18 године и новорођенчади.

На свечаном догађају НИС је, као компанију која је са својим партнерима допринела да Институт добије савремену опрему која ће олакшати лечење деце, представљао генерални директор Кирил Тјурдењев. Поред генералног директора НИС-а јавности су се на скупу обратили Игор Мировић, председник Покрајинске владе, Миодраг Костић, председник МК Групе и Јадранка Јовановић Привродски, директорка Дечје болнице у Новом Саду.

Обраћајући се присутнима, Кирил Тјурдењев је навео да је за НИС веома значајно што је реализована иницијатива за набавку модерне опреме за Институт у Новом Саду.

„НИС није само компанија или бренд. НИС је једна велика породица у којој су наши запослени, наши пословни партнери, наши потрошачи. У срцу целе те породице су, наравно – деца. Зато никада није било питање хоћемо ли ми бити у некој оваквој акцији. Било је важно само како да најбоље и највише допринесемо. Велика је срећа за све нас када видимо да је могућност постала – стварност“, истакао је генерални директор НИС-а.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, захвалио је компанијама које су учествовале у набавци опреме за Институт.

„Набавком најсавременијег апарата за магнетну резонанцу, пратеће опреме и изградњом посебног објекта за ове намене, први пут створени су услови да се цео поступак дијагностике обави на Институту, на једном месту и на ефикасан начин“, рекао је Мировић.

Миодраг Костић, председник МК Групе и Јадранка Јовановић Привродски, директорка Дечје болнице оценили су да је набавка магнетне резонанце историјски догађај за Институт јер ће деца и млади на територији Војводине сада имати квалитетнију дијагностику и лечење.

Иницијатива за набавку магнетне резонанце за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине потекла је од Фондације „Магнет за љубав“ чији је један од оснивача МК Група, а акцији су допринос дали и НИС и његови пословни партнери. Одлучујући подстицај за набавку магнетне резонанце и изградњу модерног објекта у којем је она смештена пружила је Покрајинска влада.

И пре ове акције НИС је подржавао рад Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Тако је у марту текуће године представницима Института уручена донација за набавку осам савремених медицинских апарата, а средства су прикупљена заједничким напорима НИС-а, запослених компаније и потрошача. На овај начин НИС је пружио подршку једној од најзначајнијих здравствених установа у Србији и наставио да доприноси унапређењу услова за лечење најмлађих у нашој земљи, што је један од приоритета друштвене одговорности НИС-а.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд