Јубиларно 60. Стеријино Позорје уз подршку НИС-а

Јубиларно 60. Стеријино позорје одржано је од 26.маја до 3.јуна у Новом Саду.

7

У оквиру програма Заједници заједно, НИС је ове године финансијски подржала реализацију ове значајне позоришне манифестације.

Љубитељи позоришне уметности имали су прилике да и ове године уживају у разноврсном програму, а овогодишњи фестивал традиционално је отворила свечана беседа личности од изузетног културног значаја – овај пут пред публиком је наступио истакнути српски глумац, Предраг Ејдус.

Овогодишњу манифестацију обележио је богат и разноврстан пратећи програм – од Позоријанског времеплова до изложбе фотографија на којој су посетиоци могли да се упознају са шездесетогодишњом историјом Стеријиног позорја. У оквиру фестивала такође је реализована и 56. изложба ликовних радова деце и омладине у организацији Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине.

Одлуком жирија, Стеријина награда за најбољу представу припала је представи „Казимира и Каролина“ Позоришта Атеље 212 из Београда.

НИС-ов Програм подршке локалној заједници осмишљен је са циљем да учврсти партнерске односе са општинама и градовима у којима компанија остварује своју пословну делатност. И ове године програм се реализује у 11 општина и то кроз пројекте одабране на јавном конкурсу „Заједници заједно“. Програм се реализује већ седам година заредом, а пројекти изабрани на јавном конкурсу доприносе развоју локалних заједница, олакшавају функционисање бројних установа и унапређују рад културних, образовних и спортских институција. Подршка локалној заједници представља део друштвено-одговорног пословања НИС-а, који се реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд