НИС подржао 58. Змајеве дечије игре

Највећа манифестација дечијег уметничког стваралаштва у Војводини, Змајеве дечије игре, одржана је традиционално у периоду од 3. до 7. јуна 2015. године у Новом Саду.

58. Змајеве дечије игре
58. Змајеве дечије игре

Фестивал је подржала компанија НИС у оквиру програма Заједници заједно, а овогодишња манифестација протекла је под слоганом познате Змајеве крилатице „Шта год више читаш – све си већи, јачи!“.

Више од 9000 деце и око 150 уметника учествовало је у програмском садржају фестивала. Организоване су научне и уметничке радионице, а програм је употпуњен и концертима класичне и популарне музике, уз учешће бројних хорова, дечијих и студентских оркестара, као и музичких група.

Током трајања игара одржане су и промоције нових књижевних издања за децу и младе, а кроз књижевне сусрете, изложбе и ауторске вечери публика је имала могућност да упозна своје омиљене ауторе и у разговору са њима сазна више о стваралаштву, уметности и делима. Стручни програм фестивала чиниле су пројекције филмова, предавања, јавна читања, као и саветовање о књижевности за децу.

Програм 58. Змајевих дечијих игара је, према проценама, пратило више од 50.000 посетилаца, а улаз на све програмске садржаје је био бесплатан.

НИС-ов Програм подршке локалној заједници осмишљен је са циљем да учврсти партнерске односе са општинама и градовима у којима компанија остварује своју пословну делатност. И ове године програм се реализује у 11 општина и то кроз пројекте одабране на јавном конкурсу „Заједници заједно“. Програм се реализује већ седам година заредом, а пројекти изабрани на јавном конкурсу доприносе развоју локалних заједница, олакшавају функционисање бројних установа и унапређују рад културних, образовних и спортских институција. Подршка локалној заједници представља део друштвено-одговорног пословања НИС-а, који се реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд