Oдржан 15. Фестивал уличних свирача уз подршку НИС-а

Преко 50.000 посетилаца посетило је 15. Фестивал уличних свирача који је уз подршку коју је компанија НИС обезбедила у оквиру програма „Заједници заједно“ одржан од 3. до 5. септембра у Новом Саду.

15. Фестивал уличних свирача
15. Фестивал уличних свирача

Овогодишња манифестација окупила је преко 150 најбољих уметника из државе, региона, Европе и света, а током три дана колико је трајао фестивал изведено је око 80 различитих музичких и уметничких програма.

Посебну пажњу привукао је street musical clash концерт ријечког састава Let3 , новосадске групе Atheist Rap, као и велики отворени фестивалски камион на ком су били прослављени бубњар Драгољуб Ђуричић и још двадесет бубњара. Најважнији учесник овогодишње поворке била је публика, која је заједно са музичарима уз помоћ шејкера, удараљки и различитих инструмената креирала музички ритам.

Улаз на Фестивал је као и претходних година био бесплатан, а последње вечери манифестације у новосадској Католичкој порти, у склопу програма под називом Плесно вече, америчка десеторка Phat Cat Swinger приредила је незаборавно изненађење за посетиоце – публика је више од четири сата на киши плесала уз заводљиве звуке свинга.

Путем конкурса „Заједници заједно“, НИС реализује подршку заједници у којој послује. Пројекти изабрани на јавном конкурсу доприносе развоју локалних заједница, олакшавају функционисање бројних установа и унапређују рад културних, образовних и спортских институција. Подршка локалној заједници представља део друштвено-одговорног пословања НИС-а, који се реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд