Енергија знања

Нафтна индустрија Србије је 2012. године покренула програм „Енергија знања“ препознавши неусклађеност између понуде и тражње кадрова на тржишту рада, са жељом да унапреди систем образовања и обезбеди кадрове за своје потребе. Препознат је недостатак стручних кадрова у домену природних и техничких наука, као и неопходност модернизације технологија и методологија рада, a са циљем унапређивања наставног програма, креирања савременијих услова за рад.

 

Компанија НИС већ седму годину улаже у будућност и образовање нових квалитетних кадрова путем стипендирања најбољих студената у Србији и иностранству и континуиране сарадње са образовним институцијама и научним друштвима у Србији и иностранству.

Посебну пажњу посвећујемо младима који долазе у НИС, те је у циљу обезбеђивања младих квалитетних стручњака НИС покренуо велики пројекат „Енергија знања”.

Кроз инвестирање у образовни систем, подршку најуспешнијим ученицима и студентима и промоцију науке Компанија НИС обезбеђује квалитетне стручњаке, неопходне за дугорочни развој Компаније.

Правци сарадње кроз програм „Енергија знања“ подразумевају сарадњу са школама и научним друштвима у Србији, сарадњу са универзитетима и факултетима у Србији, региону и Руској Федерацији, као и индивидуалне програме – стипендирање студената.

Сарадња са високошколским установама обухвата сарадњу са факултетима који су од интереса за делатност компаније, што укључује стипендирање студената на овим факултетима, гостујућа предавања професора факултета и НИС-ових стручњака, теренске посете Компанији, реализацију заједничких научно-истраживачких пројеката.

У оквиру сарадње са средњим школама НИС подржава организацију свих нивоа такмичења из области природних наука (математике, физике и хемије) и руског језика.

Године 2016. НИС је постала прва компанија – добитник престижне „Светосавске награде“ за допринос образовању у Србији, коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије. Препознати смо као компанија која је својим улагањима у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ допринела побољшању услова образовања у образовним институцијама широм Србије.

У овој секцији:

 •  

  Вести

 •  

  Сарадња са образовним институцијама

 •  

  Олимпијаде знања

 •  

  Руски језик

 •  

  Предавања НИС-ових стручњака

 •  

  Стипендирање

 •  

  Учионице и лабораторије

 •  

  Партнерства