Партнерства

Као компанија која се ослања на примену нових технологија, иновација и научних достигнућа у свим сегментима пословања, НИС континуирано улаже у научно-образовне пројекте и промоцију науке, сарађујући са партнерима којима је подстицање научне свести и друштвеног ангажовања код младих једна од основних вредности.

nis_or_partnerstva_big

Жеља НИС-а је да се кроз ангажовање и развој младих, афирмацију знања и ширење позитивних узора подстакну промене у друштву.

Стручна научна друштва

Кључни партери наше компаније су пре свега Друштво математичара Србије, Друштво физичара Србије и Српско хемијско друштво.

Сваке године пружамо финансијску подршку реализацији националних олимпијада из математике, физике и хемије, као и припреми и одласку српских тимова на међународна такмичења из природних наука.

Кроз ове олимпијаде је до сада прошло више од 1000 ученика, који су остварили велике резултате на републичким и међународним олимпијадама. Поносимо се што смо били мали део њиховог великог успеха.

Истраживачка станица „Петница“

Негујући иновативност и истраживачки приступ, НИС улаже у програме најпознатијег центра за развој младих научних талената у Србији.

Истраживачка станица „Петница“ (ИСП) је самостална и независна организација која се бави развојем и промоцијом науке, културе, писмености и образовања. Активности ИСП-а су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обучавање наставног кадра новим техникама, методама и садржајима у различитим областима природних, друштвених и техничких наука.

Имајући у виду значај „Петнице“, Компанија пружа подршку раду ИСП, кроз подршку реализацији различитих курсева, летњих школа, кампова и семинара, као и конференције истраживачких радова.

Фестивал науке

Фестивал науке, као највећа манифестација за промоцију науке и образовања у друштву, један је од пројеката чијом подршком се наша опредељеност ка иновацијама и развоју науке спроводи у дело.

Фестивал науке је постао један од најугледнијих научно-популарних догађаја у региону југоисточне Европе. Од 2014. године НИС је генерални спонзор ове манифестације.

Кроз иновативне поставке, радионице и интерактивне експонате НИС наступа и као учесник на фестивалу и на занимљив начин упознаје посетиоце са процесом настанка и експлоатације нафте, али и са другим делатностима једине нафтне компаније у Србији.

EXIT фондација

Од 2009. године подржавамо највећи музички фестивал у југоисточној Европи EXIT, а од 2014. године сарадња је преусмерена на заједничке активности у оквиру EXIT Фондације. НИС је у EXIT Фондацији препознао партнера са сличном мисијом – жељом да се кроз ангажовање и развој младих, афирмацију знања и ширење позитивних узора подстакну промене у друштву.

Кроз програм „Youth Heroes“, покренут 2014. године, НИС и EXIT Фондација удружили су се у подршци и промоцији „Младих хероја“ – талентованих младих људи који су се истакли својим друштвеним активизмом, иницијативама и научно-образовним достигнућима. Представљање позитивних узора и њихових јавности често непознатих успеха је један од кључних начина да се младима понуди позитиван модел и тиме допринесе изградњи просперитетног друштва у Србији. На тај начин велики број оних који својим вредним радом, учењем, креативношћу и предузетништвом постижу успех инспирисаће своје вршњаке, али и читаву заједницу, да енергично следе њихов пример.

Признање „Младог хероја“ добили су: Михајло Спорић, вишеструки златни олимпијац и државни првак у области физике и астрономије, Михаило Мартиновић, двоструки доктор наука, астрономије и астрофизике, Коста Јовановић, млади роботичар који развија симулационе моделе напредних хуманоидних робота, као и многи други талентовани „Млади хероји“.

У овој секцији:

 •  

  Вести

 •  

  Сарадња са образовним институцијама

 •  

  Олимпијаде знања

 •  

  Руски језик

 •  

  Предавања НИС-ових стручњака

 •  

  Стипендирање

 •  

  Учионице и лабораторије

 •  

  Партнерства