Партнерства

Као компанија која се ослања на примену нових технологија, иновација и научних достигнућа у свим сегментима пословања, НИС континуирано улаже у научно-образовне пројекте и промоцију науке, сарађујући са партнерима којима је подстицање научне свести и друштвеног ангажовања код младих једна од основних вредности.

nis_or_partnerstva_big

Жеља НИС је да се кроз ангажовање и развој младих, афирмацију знања и ширење позитивних узора подстакну промене у друштву

Истраживачка станица „Петница“

Негујући иновативност и истраживачки приступ, НИС већ седму годину заредом улаже у програме најпознатијег расадника младих научних талената у Србији.

Истраживачка станица „Петница“ (ИСП) је самостална и независна организација која се бави развојем и промоцијом науке, културе, писмености и образовања. Активности ИСП-а су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обучавање наставног кадра новим техникама, методама и садржајима у различитим областима природних, друштвених и техничких наука.

Имајући у виду значај „Петнице“, Компанија сваке године донира за неометан рад станице, који подразумева организовање различитих курсева, летњих школа, кампова и семинара, као и Конференције истраживачких радова „Корак у науку“.

Захваљујући помоћи НИС-а, у 2015. години одржано је 154 програма, кроз које је прошло 1550 полазника, сарадника и предавача.

Фестивал науке

Фестивал науке, као највећа манифестација за промоцију науке и образовања у друштву, један је од пројеката чијом подршком се наша опредељеност ка иновацијама и развоју науке спроводи у дело.

Током протеклих година Фестивал науке је прерастао у најугледнији научно-популарни догађај у региону југоисточне Европе. Од 2014. године, од када је НИС генерални спонзор ове манифестације, локације Фестивала је посетило око 26.000 људи.

Кроз иновативне поставке, радионице и интерактивне експонате НИС наступа и као учесник на фестивалу и на занимљив начин упознаје посетиоце са процесом настанка и експлоатације нафте, али и са другим делатностима једине нафтне компаније у Србији.

EXIT фондација

НИС од 2009. године подржава највећи музички фестивал у југоисточној Европи EXIT, а од 2014. године сарадња је преусмерена на заједничке активности у оквиру EXIT Фондације. НИС је у EXIT Фондацији препознао партнера са сличном мисијом – жељом да се кроз ангажовање и развој младих, афирмацију знања и ширење позитивних узора подстакну промене у друштву.

Кроз програм „Youth Heroes“, покренут 2014, НИС и EXIT Фондација удружили су се у подршци и промоцији „младих хероја“ – талентованих младих људи који су се истакли својим активизмом, иницијативама и научно-образовним достигнућима. Представљање позитивних узора и њихових, јавности често непознатих, успеха је како верујемо један од кључних начина да се младима понуди позитиван модел за угледање и тиме допринесе изградњи просперитетног друштва у Србији. На тај начин, велики број оних који својим вредним радом, учењем, креативношћу и предузетништвом постижу успех изаћи ће из сенке негативних узора и инспирисати своје вршњаке, али и читаву заједницу, да енергично следе њихов пример.

У овој секцији:

 •  

  Вести

 •  

  Сарадња са образовним институцијама

 •  

  Олимпијаде знања

 •  

  Руски језик

 •  

  Предавања НИС-ових стручњака

 •  

  Стипендирање

 •  

  Учионице и лабораторије

 •  

  Партнерства