Енергија спорта

Програм „Енергија спорта”, поред подршке професионалног спорта и препознавања младих талената, покренут је са идејом да се код шире заједнице промовише здрав начин живота, а пре свега да се међу децом и омладином прошире спортске вредности и допринесе њиховом правилном физичком и психичком развоју.

НИС Петрол рејсинг тим

Подршка „најбржег Србина на свету“, европског шампиона у брдским тркама Душана Борковића, ушла је у шесту годину и само потврђује НИС-ово опредељење да своју подршку да врхунским талентима и надареним појединцима, што Борковић несумњиво јесте.

Са више од 200 трофеја, Борковић је најуспешнији аутомобилиста у Србији: освајач титуле европског шампиона у брдским тркама, најмлађи носилац „Дијамантске кациге“ у Србији, добитник три „Златне кациге“ и 12 националних шампионских титула и једини аутомобилиста из Србије који се икада такмичио у WTCC–у, где је прошле године освојио сјајно друго место.

Душан је више пута показао и своју велику хуманост. Године 2014. је уз подршку FIA WTCC и „Еуроспорта“ организовао велику хуманитарну акцију за помоћ угроженом становништву у мајским поплавама, у Србији, чиме је доказао да је за велике резултате пре свега потребно велико срце.

Борковићеви успеси, као и наша сарадња, настављени су и ове године. У 2015. години популарни Дуца освојио је другу шампионску титулу у аутомобилизму. А у јуну 2016. године сјајном вожњом на стази Ошерслебен у Немачкој, Душан Борковић освојио је друго место и постоље на обе трке.

Кошаркашки клуб „Партизан“

Када је реч о кошарци, НИС је вишегодишњи партнер Кошаркашког клуба „Партизан“ из Београда, а у последње четири године је и генерални спонзор клуба, који је један од најуспешнијих спортских колектива у Србији. Генерације кошаркаша и тренера пониклих у Кошаркашком клубу „Партизан“ оставиле су неизбрисив траг у српској, али и светској кошарци. Подршком Кошаркашком клубу „Партизану“ НИС промовише врхунски спорт, тежњу ка постизању врхунских резултата и развој тимског духа.

Тениски савез Србије

НИС је и генерални спонзор Тениског савеза Србије са којим организује низ манифестација, чији је циљ да се најмлађима приближи овај спорт, у коме су представници Србије последњих година остварили значајне резултате на појединачном и тимском плану. Наша компанија овим партнерством подржава и најбоље домаће врхунске тенисере и тенисерке, који представљају Србију у елитним такмичењима као што су Дејвис и ФЕД куп. У оквиру сарадње, НИС и Тениски савез Србије су у 2016. години, пети пут заредом, широм Србије организовали бесплатну „Отворену школу тениса“ за децу. Током ове манифестације више од 4.000 деце је имало прилику да се, уз помоћ тренера, упозна са основама тениса.

Кошаркашки савез Србије

Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“ постао је заштитни знак седмогодишње сарадње НИС-а и Кошаркашког савеза Србије. У такмичењу које траје само четири дана, сваке године учествује преко 200 екипа и више од 2,000 дечака и девојчица из Србије и региона. Поред пет терена за мини баскет, најмлађим кошаркашима су на располагању и два терена за мини баскет на трави. Традиционално се у оквиру ове спортске манифестације одржава и семинар за тренере под називом: „Од мини баскета до кошарке“.

Потврда дугогодишње успешне сарадње јесте и признање КСС-а које је у 2015. уручено НИС-у за традиционалну подршку турниру и допринос развоју дечје кошарке.

У овој секцији: