Потез за будућност

Јавни позив за идејно решење и извођење мурала у Београду

nis-potez-za-buducnost

Да бисмо једног дана у наслеђе оставили град који ће бити по мери својих становника, свакодневно морамо да гледамо у његову будућност и негујемо зелене површине, јавне просторе, комшијске односе и здравље заједнице.

Фасаде су место сусрета града и пролазника. Оне говоре о прошлости, али могу да предсказују и будућност. Компанија НИС а.д. Нови Сад уз подршку Града Београда отворила је јавни позив за идејно решење и извођење мурала на тему ЗЕЛЕНИ ГРАД – НОВА ЕНЕРГИЈА. Овим пројектом компанија НИС жели да подржи развој савременог стваралаштва у области визуелне уметности, истовремено оплемењујући град снажном поруком намењеном свим пролазницима – становницима и посетиоцима Београда.

Зелени град – нова енергија

Град пре свега чине људи, не само зграде, саобраћајнице, мостови и институције. Његов свакодневни живот има свој ритам, начин говора и хероје малих историја и великих дела, а његов неизоставни део је и уметност у пролазу, на зидовима и улицама. Чинећи неочекивану промену, потези уметника чија је сцена град скрећу пажњу, коментаришу и оплемењују околину, дајући нови живот познатим просторима.

Да бисмо једног дана у наслеђе оставили град који ће бити по мери својих становника, свакодневно морамо да гледамо у његову будућност и негујемо зелене површине, јавне просторе, комшијске односе и здравље заједнице.

Зелени град, хумани град је град будућности, а у креирању таквог окружења учествујемо СВИ МИ ЗАЈЕДНО. Зато је једна од важних мисија уметника је да пруже визију таквог града, у целости или кроз неки детаљ, мотив, идеју, критички став према тренутном стању или будућем правцу развоја града.

Како изгледа тај град?

Позив је намењен свим појединцима, колективима и неформалним групама које се баве визуелним стваралаштвом и имају пребивалиште или су регистровани на територији Републике Србије. На конкурс се као појединци могу пријавити само пунолетни грађани РС.

О избору решења одлучиваће вишечлана комисија, а победнички рад биће награђен новчаном наградом у износу од 120,000 динара и мурал ће бити изведен на зиду у центру Београда до краја 2017. године.
Конкурс је отворен од 08.12. – 20.12.2017. године.

Локацију, техничке податке, пријавни формулар и остале информације о конкурсу преузмите на овом линку.

У овој секцији:

 •  

  Заједници заједно

  Програм подршке локалним заједницама

 •  

  Филантропија и волонтеризам

  Наше филантропске и волонтерске активности

 •  

  Спонзорства и донације

  Одабир пројеката у складу са нашим принципима

 •  

  Енергија знања

  Сарадња са универзитетима, научним и образовним институцијама

 •  

  Извештавање

  Извештаји о одрживом развоју

 •  

  HSE

  Бринемо о људима и животној средини