Заједници заједно

Са циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима послујемо,сваке године спроводимо програм ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО. У оквиру програма се већ трећу годину спроводи Јавни конкурс који се реализује у сарадњи са 11 локалних самоуправа.

Мозаик површине 621 квадратни метар био је склопљен на Тргу Светозара Милетића и његовом у целодневном склапању је учестовало 300 волонтера из свих крајева Србије, подељених у осам тимова међу којима је један био и тим назван по Нафтној индустрији Србије. Сви неопходни материјали послати су Гинисовој комисији која би требало званично да потврди обарање светског рекорда. Мозаик су између осталог красили бела голубица као симбол града Новог Сада и познати сат са Петроварадинске тврђаве који подсећа да је пет минута до дванаест и важан тренутак да више пажње посветимо нашој планети.

Мозаик су између осталог красили бела голубица као симбол града Новог Сада и познати сат са Петроварадинске тврђаве који подсећа да је пет минута до дванаест за нашу планету

Скупљање чепова почело је још 2012. године, а до данас је прикупљено 100 тона пластичних чепова чиме је помогуто осамнаесторо малишана. Нафтна индустрија Србије је међу првима препознала значај овог пројекта и подржала идеју организације куповином комбија „КомбиЧеп” путем конкурса „Заједници заједно” у 2015. години. НИС је већ почетком 2016. Поставио и кутије за одлагање пластичних чепова у својим пословним центрима у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Панчеву и Нишу, тако да је у 2016. години прикупљено више од 500.000 чепова у НИС-овим представништвима.

Скупљање чепова почело је још 2012. године, а до данас је прикупљено 100 тона пластичних чепова чиме је помогуто осамнаесторо малишана

Догађају су присуствовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

У склапању мозаика је учестовало 300 волонтера из свих крајева Србије, подељених у осам тимова међу којима је један био и тим назван по Нафтној индустрији Србије

Манифестација склапања мозаика у организацији „Чепом до осмеха” је такође процењена као веома значајна за промоцију Новог Сада и Србије на светском нивоу, посебно неколико година уочи догађаја који ће бити организовани 2021. године у Новом Саду, будући да је град проглашен Европском престоницом културе за ту годину и Европском престоницом младих 2019.

У овој секцији:

 •  

  Заједници заједно

  Програм подршке локалним заједницама

 •  

  Филантропија и волонтеризам

  Наше филантропске и волонтерске активности

 •  

  Спонзорства и донације

  Одабир пројеката у складу са нашим принципима

 •  

  Енергија знања

  Сарадња са универзитетима, научним и образовним институцијама

 •  

  Извештавање

  Извештаји о одрживом развоју

 •  

  HSE

  Бринемо о људима и животној средини