Акција “Спортом против насиља ” одржана у Сомбору уз подршку НИС-а

У Основној школи „Братство и Јединство“ у Сомбору данас је одржана акција “Спортом против насиља” коју успешно организују НИС, Тениски савез Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство омладине и спорта. НИС као вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а, у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања активно се укључио, као партнер Тениског савеза, у промоцији здравог живота и анимирања младих талената.

Sportom protiv nasilja Sombor1 final

Од почетка октобра прошле године, у овој акцији учествовало је више од 9000 ђака из 15 градова у Србији. Програм “Светске тениске федерације” (Интернатионал Теннис Федератион ИТФ) – МИНИ ТЕННИС, намењен је деци школског узраста, а за циљ, поред школе тениса, има популаризацију спортских вредности, културе ненасиља, фер плеја у спорту као изузетно важном елементу у здравом развоју деце.

Уз коришћење мини терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца су имала могућност да се упознају са вештинама играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту. Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а.

У 2015 години акција „Спортом против насиља“ наставља се у градовима широм Србије, а у току фебруара биће одржана у Кањижи 19.02.2015., и Косовској Митровици 25.02.2015.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд