Александар Дјуков, генерални директор „Гаспром њефта“, састао се са Александром Вучићем, председником Владе Србије

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором "Гаспром њефта" Александром Дјуковим са којим је разговарао о наставку стратешке сарадње Републике Србије и компаније "Гаспром њефт" на пољу енергетике.

Александар Дјуков и премијер Вучић разговарали су о наставку стратешке сарадње Републике Србије и компаније „Гаспром њефт“ на пољу енергетике

Генерални директор „Гаспром њефта“ Александар Дјуков похвалио је добар пословни амбијент у Републици Србији, њене позитивне економске реформе и стабилно окружење за пословање.

Премијер Вучић захвалио је на позитивним оценама и истакао спремност наше земље да заједнички радимо на развоју компаније НИС, а тиме и на развоју нафтне и гасне индустрије и енергетског сектора Србије.

На састанку је, између осталог, разматрана подршка даљем развоју петрохемијског комплекса Републике Србије са акцентом на предузећа „МСК“ из Кикинде и „Петрохемија“ у Панчеву, као и помоћи коју компанија „Гаспром њефт“ може да пружи у снабдевању сировинама. Разговарало се и о пројектима обновљивих извора енергије, као и о развоју малопродајне мреже компаније НИС у Србији.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд