Амбасадор Руске Федерације и градоначелник Зрењанина посетили НИС-ов Тренинг центар

У оквиру званичне посете Граду Зрењанину, Александар Чепурин, амбасадор Руске Федерације у Србији посетио је са Чедомиром Јањићем, градоначелником Зрењанина НИС-ов Тренинг центар у овом граду. Тренинг центар је образовна установа за обуку радника у нафтној индустрији, јединствена овакве врсте у Србији.

Поред изузетне важности за компанију, Тренинг центар НИС-а представља важну образовну тачку Града Зрењанина, који је своја врата отворио и за ученике Техничке школе, као и студенте Техничког факултета „Михајло Пупин“ из овог града.

Испред НИС-а, госте је дочекао Валериј Проскурин, директор НАФТАГАС Нафтних сервиса НИС-а. Том приликом, Валериј Проскурин је подсетио да се ове године навршава десет година од доласка „Гаспром њефта“ у Србију, те да је за то време у компанију инвестирано више од три милијарде евра, који су омогућили њен динамичан развој. Он је истакао да успех компаније не би био могућ без добре сарадње компаније са Владом Србије као акционаром, али и локалном заједницом. Најупечатљивији пример ове сарадње је управо Град Зрењанин, у коме НИС има велики број делатности – Техничке и нафтне сервисе, истраживање и производњу, развој малопродајне мреже, као и Тренинг центар. На крају, Валериј Проскурин се захвалио градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу на доброј сарадњи и изразио наду да ће се она наставити и у будућности.

Приликом посете, господин Чепурин и Чедомир Јањић су се дружили и разговарали са ученицима Техничке школе из Зрењанина, који стручну праксу обављају управо у Тренинг центру НИС-а.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд