Ансамбл „Пјатницки“ одржао концерт у Сава Центру

Један од најпознатијих руских фолклорних састава, ансамбл „Пјатницки“, синоћ је по први пут наступио пред публиком у Србији, уз подршку компаније НИС. Спектакл у пуној дворани Сава Центра организован је у сарадњи Руског дома у Београду и НИС-а, као генералног спонзора.

Ансамбл „Пјатницки“ је први пут наступио пред публиком у Србији
Ансамбл „Пјатницки“ је први пут наступио пред публиком у Србији

Концерт је изазвао велико интересовање публике, која је са одушевљењем испратила наступ руског ансамбла. Догађају су присуствовали чланови дипломатског кора, као и угледне званице из света привреде и културе Србије.

Након спектакла публици се обратила Александра Пермјакова, директорка ансамбла. Она је истакла да је веома важно да се кроз културу развијају и јачају везе између две државе и захвалила Амбасади Руске Федерације у Београду, Руском дому и компанији НИС на подршци.

Ансамбл „Пјатницки“ се сматра једним од најзначајнијих промотера руске традиционалне културе у свету. Основан је далеке 1911. године, а популарност је стекао у току Другог светског рата, када је наступао у саставу фронтовских концертних бригада Црвене армије. Састав је носилац титула „Национално благо“ и „Руски патриота“.

Концерт ансамбла Пјатницки уз подршку НИС-а 9

Подршком концерту ансамбла „Пјатницки“, НИС као друштвено одговорна компанија наставља да помаже побољшање културне понуде у Србији. Истовремено, НИС на овај начин помаже јачање традиционално пријатељских односа две земље – Србије и Русије.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд