„Балкан Трафик фестивал“ у Бриселу уз подршку НИС-а

Компанија НИС трећу годину заредом подржава „Балкан Трафик“, музички фестивал намењен промоцији културе и уметности Балкана, који се одржава од 23. до 26. априла у Палати лепих уметности „Бозар“ у Бриселу.

Као компанија која послује у региону Балкана, НИС са задовољством даје подршку манифестацији која промовише земље тог дела Европе, као и идеју мултикултуралности и тежњу ка европским интеграцијама. На тај начин, компанија НИС подстиче синергију и пријатељство земаља Балканског региона, у којем развија и шири бизнис. Кроз представљање богатог културног наслеђа региона у Бриселу, центру Европске уније, компанија још једном даје подршку европским интеграцијама земаља Балкана. Такође, НИС је захвалан Влади Србије на томе што деле исте вредности.

На фестивалу и ове године наступају најпознатији уметници региона: Горан Бреговић, дувачки оркестар Кристијана Азировића из Србије, музички састав из Сарајева „Диванхана“, бугарски фолкорни ансамбл „Ботевград“. Поред музичког програма, посебан део фестивала биће посвећен балканском филму, у оквиру којег ће бити приказана „Парада“, српског редитеља Срђана Драгојевића.

„Балкан трафик“ се са великим успехом одржава од 2007. године, када су становници западне Европе пожелели да сазнају више о културном наслеђу народа Балканског региона. На фестивалу су наступале највеће звезде југоисточне Европе и представиле наш регион у најбољем светлу. Управо зато, ова манифестација је постала једна од најважнијих европских културних догађаја, која сваке године окупи хиљаде посетилаца из целог света. Компанија НИС годинама подржава локалне, националне и међународне фестивале кроз свој програм друштвене одговорности „Култура без граница“, чиме доприноси популаризацији културе у земљама у којима развија своје пословање.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд