Београд добија електрична возила за превоз грађана уз подршку НИС-а

У Скупштини Града Београда данас је потписан уговор којим ће главни град, уз подршку НИС-а, добити четири електрична возила која ће Београђане и њихове госте превозити у пешачкој зони у ужем центру града.

Набавка возила резултат је заједничког пројекта Удружења „Моја Србија, мој избор“ и компаније НИС под називом „Врабац сервис“, реализованог у оквиру корпоративног програма „Заједници заједно“. Овај пројекат НИС је подржао са око 15 милиона динара. Поред тога што ће возила бити нова атракција нашег главног града, њиме ће бити унапређена и заштита животне средине у центру Београда, будући да је реч о возилима на електрични погон. На овај начин, НИС ће у партнерству са Градом Београдом наставити да ради на унапређењу квалитета живота свих Београђана.

Уговор о уступању возила градском саобраћајном предузећу потписали су Милан Ристић, председник Удружења „Моја Србија, мој избор“ и Радиша Момчиловић, директор Градског саобраћајног предузећа „Београд“, у присуству Горана Весића, заменика градоначелника Београда, Андреје Младеновића, помоћника градоначелника Београда и Вадима Смирнова, заменика генералног директора и директора Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације у НИС-у.

Горан Весић, заменик градоначелника Београда је овом приликом истакао значај сарадње коју град има са компанијом НИС и говорио о важности пројекта „Врабац сервис“.

„Желео бих да се захвалим Нафтној индустрији Србије и организацији „Моја Србија, мој избор“ на донацији коју смо добили за Београд, а то су четири електрична возила из наше нове услуге која се зове „Врабац сервис“ и која ће ићи у оквиру пешачке зоне коју смо направили у центру града. Ми имамо заиста сјајну сарадњу са Нафтном индустријом Србије која сваке године помаже различите пројекте у Београду до износа од 20 милиона динара. Возиће се у оквиру пешачке зоне – почињаће од Руског цара пешачком зоном и преко Косанчићевог венца враћаће се ка гаражи на Обилићевом венцу. Возила ће се пунити на нашим пуњачима у гаражи на Обилићевом венцу и понудићемо грађанима један сервис у коме ће они, у оквиру нашег система јавног превоза, моћи бесплатно да користе ова возила и да се превозе по самој пешачкој зони. То је нешто што показује и нашу одговорност према заштити животне средине, нашу орјентацију према електричним возилима, и показује смисао изградње пешачке зоне“, истакао је Весић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације је овом приликом навео значај улагања компаније у Град Београд.

„Ми као друштвено одговорна компанија одавно смо препознали да развој наше компаније није могућ без развоја града и заједнице у којој послујемо. Радујемо се када видимо да се такве промене дешавају у граду Београду који је од посебне важности за напредак целе наше земље. За нас град Београд представља добар пример у ком правцу треба ићи, у смислу промена и у смислу побољшања живота. Зато смо веома поносни што смо део овог пројекта чији је циљ унапређење живота грађана. Нагласио бих да ћемо као компанија и даље наставити да улажемо у Град Београд и уверен сам да ћемо и у наредном периоду реализовати још много пројеката који ће улепшати наш град“, изјавио је Смирнов.

Милан Ристић, представник Удружења „Моја Србија, мој избор“ говорио је о пројекту „Врабац сервис“ и истакао значајну подршке компаније НИС.

„Удружење „Моја Србија, мој избор“ већ дуги низ година организује пројекте који су усмерени на побољшање услова живота грађана Србије. То су, пре свега, акције усмерене на подстицање развоја домаће производње, подстицање развоја домаћег туризма, као и акције повезане са екологијом. Сада смо у сарадњи са НИС-ом успели да организујемо и пројекат „Врабац“. Задовољство ми је да смо са компанијом НИС успели да организујемо овај пројекат у оквиру програма „Заједници заједно“ и сигуран сам да ће и ова возила у врло скоро време постати атракција у Београду, како за грађане, тако и за туристе којих је све више у централној градској зони. Велики су потенцијали и ја се надам да ће град ићи ка томе да се овај систем шири и да ће ових возила бити све више“, навео је Ристић.

Радиша Момчиловић, директор Градског саобраћајног предузећа „Београд“ је говорио о томе на који начин ће сервис „Врабац“ превозити Београђане и посетиоце главног града.

„Успостављане овог превоза у пешачкој зони има изузетан значај како за саме становнике који живе у тој зони, тако и за туристе који долазе у наш град. Линија ће функционисати као кружна, дужине 2,5 километра и имаће укупно 8 стајалишних места, а интервали између возила ће бити 10 минута. Уверен сам да ће они који буду користили ова возила, бити задовољни, а овом приликом бих нагласио да се ова услуга превоза неће наплаћивати и да ће линија стартовати 31. августа“, рекао је Момчиловић.

У оквиру програма «Заједници заједно» НИС већ 11 година предано ради на развоју партнерских заједница широм Србије. Само у оквиру овог програма НИС и Београд су до сада заједнички реализовали више од 50 пројеката вредних око 210 милиона динара.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд