Додељене награде победницима Олимпијада знања из физике, хемије и руског језика

У пословном центру НИС-а у Новом Саду, свечано су проглашени победници Олимпијада знања из физике, хемије и руског језика, које се четврту годину заредом одржавају уз подршку компаније НИС.

Свечаности су присуствовали Александар Чепурин, амбасадор Руске Федерације, генерални директор НИС-а Кирил Кравченко, проф. др Душан Николић, ректор Универзитета у Новом Саду, Надежда Кушенкова, директорка Руског дома, представници Друштва физичара, Друштва хемичара Србије и Славистичког друштва Србије, као и менаџмент НИС-а.

Dodela nagrada pobednicima olimpijada

Олимпијски тим, који ће Србију представљати на Међународној физичкој олимпијади у Швајцарској чиниће Душан Новичић, Михајло Спорић, Душан Ђорђевић и Вук Радовић, из Математичке гимназије из Београда, и Милоје Ђукановић, из гимназије „Вук Караџић“ из Лознице.

На Међународној хемијској олимпијади која ће се одржати овог лета у Грузији, Србију ће представљати Павле Крављанац из Прве београдске гимназије, Андреј Кукурузар из гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора, Стефан Стојановић из Лесковачке гимназије, Јован Стојковић из гимназије „Бора Станковић“ из Врања и Милица Јауковић из Прве београдске гимназије.

Олимпијада из руског језика одржана је у четири категорије, а апсолутни победници такмичења су Ирена Маџгаљ из Основне школе „Ристо Ратковић“ из Бијелог Поља, Вања Крстивојевић из Четрнаесте београдске гимназије и Александар Балубџић из Треће гимназије из Београда.

Dodela nagrada pobednicima Olimpijada

Троје првопласираних такмичара награђени су златним, сребрним и бронзаним статуама „Енергије знања“.

Прошлог месеца, НИС је доделио награде победницима Српске математичке олимпијаде, који ће Србију представљати на 57. Међународној математичкој олимпијади у Хонг Конгу.

Dodela nagrada pobednicima Olimpijada

У оквиру корпоративног програма „Енергија знања“, компанија НИС четврту годину заредом подржава одржавање Олимпијада из области физике, хемије, математике и руског језика, као и одлазак олимпијских тимова Србије на међународна такмичења.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд