Дванаести Фестивал науке уз подршку НИС-а

Под слоганом „Земља будућности“, дванаести по реду Фестивал науке, који се и ову годину одржава уз подршку компаније НИС, дочекаће од 29. новембра до 2. децембра на Београдском сајму посетиоце из целог региона.

Компанија НИС је шесту годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, највећег научног фестивала у Југоисточној Европи, који овога пута има за циљ да преиспита будућност наше планете, али и да понуди научна, еколошка и одржива решења за генерације пред нама, уз много занимљивих експеримената и најновијих научних трендова.

Овогодишњи Фестивал науке одржаће се у халама 3, 3А и 5 Београдског сајма и окупиће више од 60 научних и образовних институција из Србије, а свим заинтересованим посетиоцима ће бити представљен и богат међународни програм.

„Кључ будућности“ назив је едукативне и интерактивне поставке којом се НИС представља на овогодишњем Фестивалу науке у хали 3 Београдског сајма, а која ове године развија тему вештачке интелигенције. Кроз ову поставку посетиоци имају прилику да се упознају са високом технологијом која нам помаже у стицању нових знања, да се сусретну са вештачком интелигенцијом и сазнају на који начин је већ користе, да сазнају шта су суперкомпјутери и науче како се виртуелна реалност користи у најновијим научним истраживањима.

 „НИС је већ шести пут генерални спонзор Фестивала науке и то партнерство није нимало случајно јер је наша компанија на тржишту Србије већ препозната као лидер у примени иновација и то у свим сегментима нашег пословања. Ове године ћемо на штанду НИС-а управо део тог свог иновативног приступа у бизнису поделити са посетиоцима сајма, којима ћемо показати које су то најновије супертехнологије које НИС примењује“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а.

Као компанија која се свакодневно у свим сегментима пословања ослања на савремене технологије и иновације, НИС је свестан значаја подршке научно-образовним пројектима. На овај начин НИС и Фестивал науке заједно доприносе афирмацији науке и образовања код младих у Србији, што је један од стратешких циљева компаније која своје друштвено одговорне пројекте реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд