Еколошка акција на Фрушкој гори поводом Светског дана заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине, 5. јун 2018. године обележeн је заједничком радном акцијом за природу.

Око 60 радника из НИС-а, Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Националног парка „Фрушка гора“ и Покрајинског завода за заштиту природе, уредило је и очистило потоке и природна станишта у оквиру Националног парка „Фрушка гора“. Волонтери су радили на локалитету Лежимир (Лишварски поток, Рохаљ базе, Свилошка угљара – Равне, Кецеља – Мандалина ћуприја, Црвени пут, Свилошка угљара – Цигански логор, Мостар – Јанок, Партизански пут – Манђелошке викендице).

Фрушка гора је усамљена острвска планина у Панонској низији, једини национални парк у АП Војводини проглашен још 1960. године, у циљу обезбеђења трајне заштите овог подручја. Овом заједничком еколошком акцијом дат је допринес очувању њених основних природних вредности.

Светски дан заштите животне средине, 5. јун (World Environment DayWED) је дан током кога се у целом свету организују разне еколошке активности и кампање. Тог дана људи широм света уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и бољу будућност за себе и будуће генерације.

Сврха и циљ овог важног еколошког датума који је први пут обележен 1972. године на предлог Уједињених нација је подизање глобалне свести о значају заштите животне средине.

Мото Светског дана заштите животне средине за 2018. годину је: „БОРИМО СЕ ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА ПЛАСТИКОМ“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд