„Енергија знања“ на Другом Међународном форуму за нафту и гас у Москви

Представници НИС-а и стипендисти програма „Енергија знања“ учествовали су на другом Међународном форуму за нафту и гас под називом „Нова генерација – Широм универзума" који је одржан од 11. до 17. септембра на Руском државном универзитету за нафту и гас "Губкин" у Москви.

На конференцији на којој је учествовало преко 70 студената са 42 универзитета из 38 земаља, компанија НИС први пут је представила корпоративни програм “Енергија знања”.

У оквиру панела „HR Time – the Honest Talk“ о „Енергији знања“ говорила је руководилац програма др Снежана Лакићевић која је том приликом истакла да је компанија НИС опредељења за улагање у младе кадрове и унапређење образовног система као најзначајнијег стуба развоја.

Представници компаније НИС и стипендисти програма „Енергије знања“ на свечаном пријему у Амбасади Републике Србији у Москви

На панелима који су били посвећени теми геофизике „Career Pathways Fair“ и панел сесије „Energy Transformation: the Map of the Future“, говорио је Марко Ванић, менаџер пројекта за научно-истраживачки рад у НИС-у, који је представио активности Научно-технолошког центра компаније развоју нових технологија и говорио о значају научно-истраживачког рада у индустрији. Ванић је такође у оквиру пленарне сесије „Quality of Education: new opportunities and international initiatives“ говорио о резултатима недавно завршених стручних пракси НИС-ових стипендиста и индивидуалном приступу кроз формирање посебног плана праксе. Стипендисти НИС-а који се школују на Универзитету „Губкин“ поделили су своја искуства и значај практичног знања која су стекли током праксе у компанији. Они су том приликом захвалили својим менторима на професионалном приступу и доприносу да се њихова знања и интересовања прошире, а компанији НИС што је препознала њихов потенцијал и таленат и обезбедила високо образовање и сигуран посао по окончању школовања.

Током трајања форума одржан је и састанак са проректором за међународне односе Универзитета „Губкин“, као и са деканом огранка у Ташкенту, Александром Максименко, који је похвалио резултате НИС-ових стипендиста и оценио програм „Енергија знања“ као одличан пример добре праксе и модел који треба да следи свака друштвено одговорна компанија.

По завршетку Међународног форума организован је и свечани пријем у Амбасади Републике Србије у Москви, где су стипендисти НИС-а имали прилику још једном да представе програм Његовој екселенцији, амбасадору Славенку Терзићу. На пријему су истакнуте историјске везе Србије и Русије, сарадња НИС-а и Гаспром њефт-а, а посебно значај образовања стипендиста НИС-а, као и допринос НИС-а повећању квота стипендија које Руска Федерација додељује за студенте из Србије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд