Фестивал науке од данас на Београдском сајму, уз подршку НИС-а

Тринаести по реду Фестивал науке, који се и ове године одржава уз подршку компаније НИС, почео је данас на Београдском сајму и трајаће до недеље, 8. децембра. Под слоганом „Разоткривање“, ова највећа манифестација у области промоције науке и образовања у Југоисточној Европи, окупиће младе истраживаче и заљубљенике у науку и кроз експерименте, тематске радионице и интерактиван приказ научних занимљивости, пружиће им четири дана учења, дружења и непоновљиве авантуре.

 

 

Овогодишњи Фестивал науке одржава се у халама 3, 3А и 5 Београдског сајма и окупља више од 60 научних и образовних институција и удружења и више од 600 научника из Србије и иностранства.

Компанија НИС је седму годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, који је овога пута посвећен разоткривању заблуда и митова уз помоћ науке и научних достигнућа. Тринаести по реду, фестивал симболично указује на различита сујеверја, а наука се показала као право оруђе и поуздан савезник у разоткривању истине.

Компанија НИС ће се ове године представља поставком под називом „Знање покреће“, специјално креираном да проведе све заинтересоване посетиоце кроз праву научну авантуру, кроз разоткривање заблуда и митова када је у питању енергија, тема која у великој мери утиче на наш свакодневни живот и представља срж пословања компаније. У овом занимљивом кутку, у хали 3 Београдског сајма, свако ко буде желео претвориће се у правог истражитеља у оквиру НИС Escape Room-а, где ће га кроз тимски рад, логичко закључивање и способност разоткривања мистерија, тачни одговори одвести до излаза. Поред тога, посетиоци ће имати прилику да учествују у два експеримента – са летећим тањирима и мерењем тежине на планетама Сунчевог система.

Kао компанија која се свакодневно у свим сегментима пословања ослања на савремене технологије и иновације, НИС је свестан значаја подршке научно-образовним пројектима. На овај начин НИС и Фестивал науке заједно доприносе афирмацији науке и образовања код младих у Србији, што је један од стратешких циљева компаније, која своје друштвено одговорне пројекте реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд