Генерални директор НИС-а на отварању штанда Србије на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Генерални директор НИС а.д. Нови Сад Кирил Тјурдењев учествовао је данас на свечаном отварању Националног штанда Србије на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (SPIEF’17).

Генерални директор НИС Кирил Тјурдењев на свечаном отварању Националног штанда Србије на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Штанд је отворио вршилац дужности председника Владе Републике Србије Ивица Дачић који је истакао да је за нашу државу велика част што учествује на овој манифестацији. Дачић је такође честитао Развојној агенцији Србије и Привредној комори Србије на организацији наступа Србије.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је у обраћању присутнима да је Форум у Санкт Петербургу право место да се још једном истакне важност руско-српске привредне сарадње и да је област енергетике од посебног значаја за ту сарадњу.

„НИС је можда најбољи пример те сарадње: Гаспром њефт и Влада Републике Србије су већински акционари у Компанији и ово партнерство је на обострану корист. Србија је у Гаспром њефту добила поузданог партнера за развој нафтно-гасног, али и свог енергетског сектора, Гаспром њефт је у Србији добио стратешки важно место за пословање у целом региону. Најбољи доказ успешности ове сарадње је чињеница да је НИС уз подршку Владе Републике Србије реализовао крупне и енергетски важне пројекте, један је од највећих послодаваца и у врху је листе највећих инвеститора и међу највећим извозницима“, рекао је Тјурдењев.

Извршна директорка Развојне агенције Србије Тамара Јуренић оценила је да је Србија једна од најповољнијих инвестиционих дестинација у југоисточној Европи о чему говори и податак да је РАС у 2016. години реализовао 22 инвестициона уговора, који ће у наредном периоду донети око 236 милиона евра инвестиција и отворити више од 16.000 радних места.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је оценио да је Форум у Русији веома важан за Србију јер окупља привреднике из целог света и због тога је добра шанса за успостављање и проширење привредне сарадње.

Србија је земља партнер овогодишњег Међународног економског форума у Санкт Петербургу

На отварању је говорио и директор Србијагаса Душан Бајатовић, а свечаности су присуствовали министар привреде Србије Горан Кнежевић и министар  пољопривреде и заштите животне средине Србије Бранислав Недимовић.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу је отворен данас и траје до 3. јуна. Земље партнери овогодишњег Форума су Србија и Индија. На манифестацији ће учествовати велики број политичких и економских лидера из целог света.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд