Хемичари до златне медаље уз подршку НИС-а

Тим младих хемичара из Србије је уз подршку Министарства просвете науке и технолошког развоја и компаније НИС учествовао на 47. Међународној хемијској олимпијади у Бакуу, у Азербејџану и у конкуренцији од готово 300 такмичара из чак 75 земаља света освојио четири медаље – једну златну, две сребрне и једну бронзану.

Дочек младих хемичара на аеродрому „Никола Тесла“
Дочек младих хемичара на аеродрому „Никола Тесла“

Добитник златне медаље на најпрестижнијем међународном такмичењу из хемије је Алекса Милосављевић, ученик Средње школе Свилајнац, сребрне медаље су освојили Милош Грубор из Математичке гимназије у Београду и Милош Селаковић из Ужичке гиманзије, док је бронзану медаљу освојио Стефан Стојановић, ученик Гимназије у Лесковцу.

Eкипа Србије је одабрана након низа такмичења у организацији Српског хемијског друштва, a завршна фаза надметања била је Српска хемијска олимпијада, која је трећу годину заредом организована уз подршку компаније НИС.

Компанија НИС улаже у развој образовања и науке и пружа подршку за даљи развој и одлазак младих талената на такмичења кроз корпоративни програм „Енергија знања“. Сарадња са универзитетима и научним институцијама само је део друштвено-одговорног пословања НИС-а који се одвија под слоганом „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд