Још један Фестивал науке уз подршку НИС-а

Под слоганом „Један на један“, једанаести Фестивал науке, који се и ове године реализује уз подршку компаније НИС, биће одржан од 14. до 17. децембра на Београдском сајму.

Презентација експеримента „Ватрени торнадо“
Презентација експеримента „Ватрени торнадо“

НИС је пету годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, јединствене регионалне научне манифестације, који ће кроз 53 поставке, 4 изложбе и уз учешће више од 700 научника из целог света  представити свим заинтересованим посетиоцима и љубитељима научних изазова свет науке и научних достигнућа на занимљив и креативан начин.

„Енергија која покреће“ назив је едукативне и интерактивне поставке са којом се представља НИС на овогодишњем Фестивалу науке, а посетиоци ће током четири дана трајања манифестације имати прилику да сазнају више о историји, примени и значају нафте, различитим врстама погонског горива као извору енергије  али и да  уживају у спектакуларним експериментима и научним атракцијама које је припремио генерални спонзор манифестације.

Презентација експеримента „Бицикл генератор“

Као компанија која се у свим сегментима пословања ослања на савремене технологије и иновације, НИС је и ове године препознао значај Фестивала науке, најзначајније научне смотре у региону, који кроз игру, забаву и интеракцију са публиком, доноси свет науке као узбудљиву научну авантуру. На овај начин НИС доприноси афирмацији образовања и науке код младих у Србији, што је један од стратешких циљева који компанија реализује под слоганом «Будућност на делу».

«Континуирана подршка коју НИС пружа Фестивалу науке доказује да смо заједно са организаторима манифестације препознали значај правих друштвених вредности које доприносе популаризацији науке и научне делатности код младих у Србији. Као једна од водећих енергетских компанија у региону, свесни смо чињенице да су иновације и нове технологије кључ успеха и из тог разлога ће НИС наставити да пружа подршку иницијативама и активностима које подстичу развој науке у земљи “  – изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд