Кикинда окупила будуће кошаркашке шампионе

Протеклог викенда, 2. и 3. јуна 2018. године, Кикинда је била домаћин 15. Међународног мини баскет фестивала „Ранко Жеравица“.

Фестивал који последње три године носи име почасног грађанина Кикинде и легендарног кошаркашког тренера, одржан је у спортској хали „Језеро“ у Кикинди у организацији Кошаркашког савеза Србије и Мини баскет удружења.

Право учешћа на мини баскет фестивалу имали су дечаци и девојчице рођени 2007. године и млађи. На фестивалу је учествовало 25 екипа, а одиграно је више од 30 утакмица.

У оквиру програма приказана је и нова игра под називом „Кошаркица“, док је будуће шампионе обрадовао и Tricky, момак из Србије који је постао youtube сензација у области „freestyle“ кошарке и баскета. Он је овом приликом младим кошаркашким надама показао шта је све могуће извести лоптом и који су то трикови по којима је препознатљив. За време фестивала организован је и семинар за тренере под називом „Од минибаскета до кошарке“.

Како циљ ове манифестације није била победа, нити освајање медаље, већ дечији осмех, промоција дружења и начина живљења који спорт захтева, а то је фер-плеј, свим учесницима су додељене медаље и захвалнице, док је сваки тим добио пехар.

Компанија НИС, као вишегодишњи генерални спонзор Кошаркашког савеза Србије, већ седам година подржава акције мини баскета које се одржавају широм наше земље. У складу са корпоративним слоганом „Будућност на делу“, НИС константно улаже у развој дечијег и омладинског спорта, промоцију нових талената, тимски дух и културу ненасиља.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд