Кирил Кравченко одржао предавање на Универзитету у Новом Саду

Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а одржао је данас на Универзитету у Новом Саду предавање на тему „Лидерство у савременом свету“ у коме је представио резултате двогодишњег истраживања са француском школом INSEAD.

Предавање је осмислио и организовао Кабинет генералног директора, у сарадњи са колегама из Функције за организациона питања и руководством Ректората.

Кирил Кравченко је присутнима указао на особине које треба да поседује успешан менаџер у савременом свету
Кирил Кравченко је присутнима указао на особине које треба да поседује успешан менаџер у савременом свету

На основу истраживања током којег је обавио интервјуе са 20 менаџера највећих светских компанија, Кирил Кравченко је присутнима указао на особине које треба да поседује успешан менаџер у савременом свету. Осим тога, истакао је да је за менаџере веома битна добра комуникација са људима унутар компаније и стејкхолдерима, као и то да брзо учи и прилагођава се променама.

„Искуство је показало да је за лидере важно и да савладају вештине јавног наступа, да знају неколико светских језика, као и да буду спремни на стално унапређење и усавршавање“, објаснио је Кравченко, додајући да добар менаџер треба да успостави баланс између професионалног и приватног живота.

Испред новосадског Универзитета, присутне је поздравио ректор, проф. др Мирослав Весковић, а поред професора и студената са овог универзитета, предавање су путем видео линка пратили и српски студенти, стипендисти наше компаније, који студирају на Руском државном универзитету нафте и гаса „Гупкин“ у Москви и националном рударском универзитету „Горниј“ из Санкт Петербурга.

Након предавања, студенти су били у прилици да постављају питања генералном директору НИС-а
Након предавања, студенти су били у прилици да постављају питања генералном директору НИС-а

Након предавања, студенти су били у прилици да постављају питања генералном директору НИС-а. Интересовало их је чиме се Кравченко бави у слободно време, на шта је он одговориo да се посвећује породици и тренинзима. На питање студената због чега нема више жена у топ менаџменту, Кравченко је одговорио да се ситуација мења и да је све више жена менаџера. Док је на питање шта недостаје домаћим лидерима одговорио да је потребно више амбиције, али и да је неопходан подстицај државе.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд