Компанија НИС на „Самиту младих“

Компанија НИС је учествовала на „Самиту младих“ у организацији Канцеларије за младе, у сарадњи са удружењима Града Београда. Испред компаније, скупу је присуствовала Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама и говорила о важности усклађивања образовног система и тржишта рада.

Испред компаније, скупу је присуствовала Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама
Испред компаније, скупу је присуствовала Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама

Самит је организован са циљем размене искустава, добре праксе, али и умрежавања младих људи.

Снежана Лакићевић је учествовала у трибини под називом „ Неусклађеност образовног система и потреба тржишта рада“ и том приликом представила пројекте из домена сарадње НИС-а и образовних институција, као пример добре праксе.

У оквиру сарадње са Београдским и Новосадским универзитетом, а у циљу прилагођавања потреба тржишта рада са образовним системом, компанија НИС је иницирала акредитацију два нова студијска програма на Рударско геолошком факултету Универзитета у Београду, студијског програма Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса на Техничком факултету „Михајло Пупин“ из Зрењанина, као и специјалистички програм из области термоенергетике на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Поред тога, НИС је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и градом Зрењанином, организовао обуке за дефицитарна занимања заваривача и радника на бушењу и одржавању, и на тај начин допринео едукацији и запошљавању младих.

На овај начин, НИС настоји да створи стручан кадар који је неопходан тржишту рада, као и да обезбеди запослење младима чија је струка неопходна компанији.

„Самиту младих“ су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, као и представници омладинског сектора.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд