Фестивал „Балкан трафик“ одржан у Бриселу уз подршку НИС-а

Нафтна индустрија Србије (НИС), једна од највећих регионалних енергетских компанија, и ове године је подржала фестивал „Балкан трафик“ у Бриселу, уметничку манифестацију која се од 2007. године успешно организује под покровитељством Европске комисије и која значајно доприноси промоцији културе земаља Југоисточне Европе у ЕУ.

Нафтна индустрија Србије (НИС), једна од највећих регионалних енергетских компанија, и ове године је подржала фестивал „Балкан трафик“ у Бриселу

На фестивалу који сваке године окупи готово 8.000 посетилаца до сада су наступали знаменити уметници попут Емира Кустурице, Горана Бреговића, Биљане Крстић, Амире Медуњанин и других.

На овогодишњем, 12. издању фестивала, које је од 19. до 22. априла одржано у Палати лепих уметности „Бозар“, Балкански регион је први пут представљен не само кроз традиционалну музику, коју публика у Бриселу већ препознаје и којој се враћа сваке године, већ и кроз нови сегмент фестивала назван „Урбано поглавље“. У оквиру овог дела манифестације, у ком је учествовало више од 20 уметника са Балкана и из Белгије, одржане су бројне филмске пројекције, радионице и дискусије са циљем да помогну размену идеја и повећају разумевање између младих на Балкану и младих у ЕУ. Част да отвори овогодишњи фестивал припала је турској музичкој звезди Ђандан Ерћетин, која је наступила са својим традиционалним опусом, док је други дан фестивала прошао у знаку босанско-херцеговачког „Дубиоза колектива“.

Представништво НИС у Бриселу је трећег дана фестивала, уз подршку канцеларије Привредне коморе Србије у Бриселу, организовало традиционални коктел коме су присуствовали најважнији представници европских институција, дипломатског кора, пословних удружења, као и пријатељи компаније и учесници фестивала.

Као друштвено одговорна компанија, која поред Србије своје пословне активности у региону развија у Босни и Херцеговини, Румунији, Бугарској и Мађарској, НИС дели основне вредности фестивала „Балкан трафик“ – поштовање различитости, подршку младима, промоцију сарадње, мултикултуралности, истинских вредности и уметности. Такође, подршка овој манифестацији шесту годину заредом један је од начина на који НИС на делу спроводи своју мисију: одговорно користећи природне ресурсе и савремене технологије пружити људима балканског региона енергију за кретање ка бољем.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд