НИС подржао Мини баскет турнир

Уз подршку НИС-а и Кошаркашког савеза Србије, испред компаније НИС и хотела Хајат одржано је Street-ball такмичење под слоганом “МИНИ БАСКЕТ – МАКСИ ЗАБАВА“ . Такмичење је организовано у част успеха који је кошаркашка репрезентација постигла на Светском првенству.

Учествовале су екипе дечака и девојчица млађих од 12 година, а специјална гошћа била је селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, Марина Маљковић.

Почетак турнира озваничили су Раде Георгиевски из КСС-а и селекторка женске кошаркашке репрезентације, Марина Маљковић
Почетак турнира озваничили су Раде Георгијевски из КСС-а и селекторка женске кошаркашке репрезентације, Марина Маљковић

„Врло радо посећујем Мини-баскет турнире, пре свега због енергије коју наши најмлађи корашаркаши и кошаркашице имају. Желим да се захвалим НИС-у који улаже спорт и младе и надам се да ће у будућности бити више компанија, које попут НИС-а, подржавају праве вредности,“ изјавила је  Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије.

„Мини баскет је игра прилагођена деци узраста до 12 година и у Србији постоји од 2000. године. НИС је препознао значај ове активности која на најбољи начин усмерава најмлађе на праве вредности и већ пету годину заредом нам пружа подршку. Задовољство нам је да сарађујемо са компанијом која улаже у младе и здрав живот.” изјавио је Раде Георгиевски из Кошаркашког савеза Србије.

Учесници турнира "Ми покрећемо игру, НИС покреће нас"
Учесници турнира „Ми покрећемо игру, НИС покреће нас“

„Тренирам кошарку око годину дана и сваки пут једва чекам да идем на тренинг. Волим и да идем на овакве турнире јер се тада сви лепо дружимо,“ рекла је Марија Секулић, једна од учесница такмичења.

„Супер се проводимо на турниру, надам се да ћемо победити. Тренирам кошарку већ две године, и то ми је омиљени спорт,“ изјавио је је Андрија Вуковић, један од учесника такмичења.

НИС традиционално подржава спортску акцију Кошаркашког савеза Србије – Мини баскет лигу која се организује у целој земљи.

Кроз програм друштвене одговорности под називом Енергија спорта НИС посебну пажњу поклања развоју дечјег и омладинског спорта, правилном развоју младих генерација и промоцији нових талената.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд