На Београдској берзи представљени резултати пословања НИС групе у првом кварталу 2019. године

НИС је данас на Београдској берзи стручној јавности представиo резултате пословања за прво тромесечје 2019. године. Стручној јавности, инвеститорима, брокерима и акционарима резултате је презентовао Антон Черепанов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство.

Черепанов је представио све параметре у пословању НИС Групе и том приликом истакао да су приоритети у првом тромесечју били реализација планираних инвестиција и наставак радова на корпоративним пројектима који ће обезбедити даљи развој компаније. Укупна улагања износила су 8,3 милијарде динара, што је 6 одсто више него у првом тромесечју 2018. године.

Стручна јавност је упозната да су финансијски резултати били под утицајем спољњег окружења и планираних активности НИС-а, тако да EBITDA износи 6,3 милијарде динара, док је нето добит 158 милиона динара. У овом периоду произведена је 321 хиљада условних тона нафте и гаса, док укупан обим прераде нафте и полупроизвода износи 599 хиљада тона. У области безбедности на раду резултати су унапређени – Индикатор повреда са изгубљеним данима (показатељ LTIF) је смањен 38 одсто у односу на први квартал претходне године.

Након излагања, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство је одговарао на питања стручне јавности.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд