На Технолошком факултету у Новом Саду отворена лабораторија за Нафтно-петрохемијско инжењерство

На Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду, уз подршку НИС-а, отворена је модерна лабораторија за нафтно-петрохемијско инжењерство.

Лабораторија која је опремљена најсавременијим училима, намењена је унапређењу лабораторијских вежби на предметима Технологија прераде нафте и Производи нафте

Лабораторија која је опремљена најсавременијим училима, намењена је унапређењу лабораторијских вежби на предметима Технологија прераде нафте и Производи нафте и треба да омогући студентима  да усаврше своје знање у овој области. Опрема је намењена бразовању студената Нафтно-петрохемијског инжењерства на Технолошком факултету у Новом Саду.

Адаптација учионице део је сарадње НИС-а и Технолошког факултета који компанија спроводи у оквиру програма „Енергија знања“. Овај програм подразумева партнерство са образовним институцијама у земљи намењено школовању младих стручњака, а самим тим и високостручних кадрова за рад у компанији.

Након отварања лабораторије, на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду одржан је и „Дан НИС-а“ на коме су студенти имали прилику да слушају предавања експерата и инжењера запослених у НИС-у из различитих области прераде нафте и гаса.

„Стратешко опредељење НИС-а је улагање у образовање и побољшање услова за рад образовних институција у нашој земљи. НИС сарађује са више од 25 факултета у земљи и иностранству. Отварањем једне овако модерне лабораторије у којој ће се образовати млади стручњаци из области нафтно-петрохемијског инжењерства, обезбедиће да Технолошки факултет у Новом Саду постане расадник талената и врхунских стручњака у овој области“, изјавио је Андреј Шибанов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за организациона питања.

Стручно предавање на тему „Рафинерија нафте и улога МХЦ/ДХТ‐а у преради нафте“ одржаo je Иван Николић, главни инжењер ГПII

Свечаном отварању лабораторије за нафтно-петрохемијско инжењерство присуствовали су представници компаније НИС, руководство Технолошког факултета у Новом Саду, многобројни професори и студенти. Након отварања лабораторије,  на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду одржан је и „Дан НИС-а“ на коме су студенти имали прилику да слушају предавања експерата и инжењера запослених  у НИС-у из различитих области прераде нафте и гаса.

Предавање о „Аминском постројењу“ одржао је Небојша Драгојевић, инжењер

Предавање на тему „Нафтно‐петрохемијски инжењер у производњи нафте“ одржао је Слободан Гојковић, водећи инжењер за нафтне и гасне објекте, док је предавање о „Аминском постројењу“ одржао Небојша Драгојевић, инжењер. Такође, стручно предавање  на тему „Рафинерија нафте и улога МХЦ/ДХТ‐а у преради нафте“ одржаo je  Иван Николић, главни инжењер ГПII.

Предавање на тему „Нафтно‐петрохемијски инжењер у производњи нафте“ одржао је Слободан Гојковић, водећи инжењер за нафтне и гасне објекте

Предавање на тему „НИС и Технолошки факултет – партнери у корпоративном програму „Енергија знања“ одржали су др. Снежана Лакићевић,  саветник директора Функције за организациона питања за сарадњу са универзитетима, образовним и научним институцијама НИС-а и др. Драган Говедарица, ванредни професор Катедре за нафтно-петрохемијско инжењерство.

Компанија НИС до сада је потписала 46 споразума о сарадњи са домаћим и међународним научним и образовним установама. Због доприноса унапређењу услова образовања у Србији, НИС је прва компанија која је добила престижну „Светосавску награду“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд