Најбољим студентима Новосадског универзитета уручене стипендије НИС-а

У пословној згради НИС-а у Новом Саду, данас су свечано уручени Уговори о стипендирању петоро најуспешнијих студената Универзитета у Новом Саду.

stipendisti

Стипендисте, који су на завршним годинама основних и мастер студија, након стицања диплома очекују радна места у НИС-у.

Стипендије су добили Светлана Кузминац, Бојан Мијатовић, Кристина Вакаров, Никола Рајић и Ивана Божулић. Сви стипендисти су студенти факултета техничко-технолошких усмерења, која су најпотребнија компанији, а изабрани су преко конкурса Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду. Уговорима о стипендирању, студенти су стекли право да обаве летњу праксу у компанији, а након завршетка основних и мастер студија заснују радни однос у НИС-у.

Стипендирање студената се одвија у оквиру сарадње НИС-а и Новосадског универзитета, која траје већ шесту годину заредом. Кроз НИС-ов програм стипендирања до сада је прошло 82 младих. Сарадња компаније са образовним и научним институцијама одвија се у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“, који поред стипендирања подразумева и организовање Олимпијада знања, опремање рачунарских учионица и лабораторија, као и организовање летњих школа и кампова.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд