Наставак успешне сарадње НИС-а и града Београда

Споразум о сарадњи на основу којег ће компанија НИС наставити да улаже у развој Београда кроз програм "Заједници заједно" потписали су данас Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а, и Синиша Мали, градоначелник Београда.

Кирил Кравченко, генерални директор НИС и Синиша Мали, градоначелник Београда, потписали су споразум о сарадњи на развоју Београда
Кирил Кравченко, генерални директор НИС и Синиша Мали, градоначелник Београда, потписали су споразум о сарадњи на развоју Београда

На овај начин НИС и град Београд настављају успешну сарадњу, а београдска удружења и институције ће и ове године моћи да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама.

За финансирање пројеката о чијем одабиру ће одлучивати комисија састављена од представника НИС-а, града Београда и угледних личности из локалнe заједницe, НИС је издвојио 20 милиона динара. Упркос кризи на светском нафтном тржишту компанија није смањила износ средстава за подршку локалним заједницама и он је исти као и 2015. године.

НИС већ трећу годину за редом спроводи програм подршке локалним пројектима на територији Београда у оквиру програма „Заједници заједно“. Укупно, кроз овај програм, али и друге пројекте друштвено-одговорног пословања, НИС је у протеклих шест година уложио 150 милиона динара на територији Београда.

Као компанија чије је стратешко опредељење друштвено одговорно пословање, НИС од 2009. године активно подржава пројекте у локалним самуоправама у којима послује.

На тај начин, компанија потврђује да је поуздан партнер локалним заједницама и у протеклих седам година је укупно 800 милиона динара уложено у око 760 пројеката који су олакшали функционисање бројних установа и унапредили рад културних, образовних и спортских институција широм Србије.

Кроз програм „Заједници заједно“ НИС сарађује са 11 градова и општина у Србији: Београдом, Новим Садом, Чачком, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Кањижом, Србобраном, Житиштем и Новим Бечејем.

Конкурс на којем ће удружења грађана, институције и установе из ових локалних заједница моћи да конкуришу са пројектима трајаће од 1. априла до 31. маја ове године. Услови и пропозиције јавног конкурса биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд