Наставља се модернизација Рафинерије нафте Панчево

У Рафинерији нафте Панчево, у оквиру инвестиционог одржавања, почели су радови на делу процесних постројења, захваљујући којима ће НИС обезбедити њихов још поузданији рад и повећати ефикасност производних процеса.

До 3. марта, обавиће се низ технолошких и техничких послова на примарним рафинеријским постројењима – атмосферској и вакум дестилацији, као и на постројењима за секундарну обраду – постројењу за благи хидрокрекинг и хидрообраду (MHC/DHT), постројењима Водоник, Платформинг и погону за обраду гасова, на којима се производе деривати евро 5 квалитета.

Вредност овог инвестиционог одржавања процењује се на близу 30 милиона динара, а сви радови ће се обавити уз строге еколошке и стандарде безбедности на раду.

За време додатне модернизације рафинеријских постројења тржиште ће бити уредно снабдевено свим врстама нафтних деривата.

Континуираном модернизацијом Рафинерије нафте Панчево НИС непрестано унапређују своје прерађивачке капацитете. Даљи развој прераде један је од кључних пословних приоритета НИС-а са циљем да се компанија потврди као лидер на регионалном тржишту нафтних деривата, са производима који одговарају најстрожим европским стандардима.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд