НИС донирао нови ултразвучни апарат за бебе Дому здравља у Србобрану

Имајући у виду да је брига о здрављу најмлађих уједно и брига о будућности наше земље, компанија НИС је Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“ у Србобрану поклонила ултразвучни апарат за преглед беба и трудница.

Набавка савремене опреме вредне пет милиона динара, реализована је у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ којим ће НИС ове године донирати 116,5 милиона динара за 20 медицинских установа широм Србије.

Радивој Парошки, председник општине Србобран истакао је значај улагања НИС-а у развој средина у којима послује и изразио увереност у даље унапређење сарадње.

„Захваљујући подршци компаније НИС, успели смо да обогатимо техничку опремљеност Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ која ће допринети квалитетијој здравственој заштити наших грађана. НИС је друштевно одговорна компанија и у сарадњи са њима, Министарством здравља и локалним самоуправама богатији смо за значајан ултразвучни апарат који је намењен дијагностици у гинекологији. Поклон је стигао у праве руке, у здравствену установу, једну од најбољих у својој категорији, која по квалитету услуге коју пружа, превазилази општинске оквире. Овде се годишње обави 140.000 прегледа и 120.000 анализа, а о 16.000 становника брине тим од 100 запослених, међу којима је осам специјалиста и четири специјализанта, истакао је Парошки.

Властимир Кладар, директор Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ захвалио се компанији НИС на донацији и указао на њен допринос за Дом здравља у Србобрану.

„Савремени ултразвучни апарат вредан пет милиона динара који је обезбедио НИС у оквиру програма „Заједници заједно“, омогућиће бољу и квалитетнију дијагностику наших пацијената, али ће и нама, здравственим радницима обезбедити квалитетнији рад. Реч је о апарату високог квалитета који у рукама добро обученог лекара представља моћно средство у дијагностици. НИС је одговорна компанија и желимо да наша будућа сарадња буде што садржајнија“.

Биљан Елезовић, директор Погона „Средњи Банат“ у НИС-у је рекао да је улагање у здравње младих, један од приоритета компаније.

„Ове године одлучили смо да сва средства кроз програм „Заједници заједно“ уложимо управо у најмлађе и њихово здравље, јер су они наша будућност. Тако смо данас у Дому здравља у Србобрану свечано предали на коришћење савремен ултразвучни апарат. Наша делатност је везана за ову општину, која је наш важан партнер и посебно смо поносни на наше партнерство и дугогодишњу сарадњу. Зато ћемо наставити са улагањима како би допринели њеном напретку“, нагласио је Елезовић.

Улагање у здравље младих и читаве заједнице је део стратешког опредељења компаније, и зато је НИС и ове године наставио подршку здравственим установама у Србији. Посебну пажњу компанија посвећује унапређењу услова за лечење деце и омладине у здравственим институцијама широм Србије, како кроз подршку набавци савремених медицинских апарата и опреме, тако и кроз улепшавање просторија у овим институцијама. На овај начин компанија жели да допринесе да најмлађи пацијенти у Србији, као будућност наше земље, имају најквалитетније услове за лечење.

Поред примарних делатности истраживања нафте и гаса које компанија обавља на територије општине Србобран, НИС је кроз програм „Заједници заједно“ препознао шансу да утиче на побољшање квалитета живота ове заједнице подршком различитим пројектима који су од суштинског значаја за друштвени напредак. Тако је у Србобрану у оквиру програма друштвено одговорног пословања, НИС до сада уложио преко 60 милиона динара за реализацију 50 пројеката који су побољшали услове живота.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд