НИС и Педагошки факултет у Сомбору потписали Меморандум о сарадњи

НИС и Педагошки факултет Универзитета у Новом Саду потписали су данас у Сомбору Меморандум о сарадњи.

У име НИС-а, документ је потписао Андреј Шибанов, заменик генералног директора, док је декан, проф. др Жељко Вучковић, потписник испред Педагошког факултета у Сомбору.

У оквиру пројекта „Енергија знања“ који обухвата сарадњу са бројним научним институцијама и универзитетима, НИС доприноси промоцији руског језика и културе у Србији
У оквиру пројекта „Енергија знања“ који обухвата сарадњу са бројним научним институцијама и универзитетима, НИС доприноси промоцији руског језика и културе у Србији

Меморандумом о сарадњи предвиђено је успостављање партнерских односа и сарадње између НИС-а и Факултета у циљу популаризације руског језика, кроз организовање наставе руског језика, ангажовање и стручно усавршавање наставника, као и стварање одговарајућег учитељског кадра за потребе реализације билингвалне, руско-српске, наставе у школама у Србији.

Свечаности поводом потписивања Меморандума о сарадњи између НИС-а и Педагошког факултета присуствоваo је проф. др Саша Орловић, проректор за финансије и организацију Универзитета у Новом Саду, као и Надежда Кушенкова, директорка Руског дома.

„Данас НИС и Педагошки факултет Универзитета у Новом Саду потписују један веома значајан документ, Меморандум о сарадњи, чији је основни циљ промоција и популаризација руског језика, а подршком овом пројекту код најмлађих подстичемо интересовање за руски језик, који је незаобилазан у пословној комуникацији и пракси“ – изјавио је Андреј Шибанов.

У оквиру пројекта „Енергија знања“ који обухвата сарадњу са бројним научним институцијама и универзитетима, НИС доприноси промоцији руског језика и културе у Србији. Уз подршку НИС-а отворена су двојезична руско-српска одељења у ОШ «Јован Поповић» у Новом Саду, као и у Гимназији у Алексинцу, а компанија је трећу годину заредом подржала одржавање Олимпијаде из руског језика за ученике основних и средњих школа у Републици Србији.

Поред Универзитета у Новом Саду, НИС сарађује и са Универзитетом у Београду, а кроз реализацију заједничких пројеката са највећим научним институцијама у земљи, компанија доприноси развоју науке и образовања, као и афирмацији младих и талентованих ученика, студената и научника широм земље.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд