НИС модернизује возни парк

Возни парк компаније НИС додатно је модернизован набавком осам нових цистерни последње генерације за превоз белих нафтних деривата, првенствено авио-горива, због повећане потражње за овом врстом услуге на тржишту нафтних деривата и у оквиру програма модернизације транспортних капацитета.

НИС је возни парк модернизовао возилима последње генерације
НИС је возни парк модернизовао возилима последње генерације

Реч је о возилима реномираних светских произвођача које одликују врхунске техничке карактеристике, између осталог и уграђени мотори класе ЕУРО-6, који доприносе заштити животне средине и мањој потрошњи погонског горива. Тренутно су у функцији превоза авио-горива од Рафинерије нафте Панчево до београдског аеродрома „Никола Тесла“ четири нове цистерне, док ће испорука преосталих возила бити завршена до почетка априла.

Нове цистерне, због својих техничких одлика,  доприносе заштити животне средине
Нове цистерне, због својих техничких одлика, доприносе заштити животне средине

Реализацијом ове набавке, НИС не улаже само у модернизацију свог возног парка, већ и доприноси очувању животне средине, повећању енергетске ефикасности и безбедности у саобраћају, водећи истовремено рачуна о очувању квалитета деривата приликом њиховог транспортовања.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд