НИС на Београдској берзи представио полугодишње резултате пословања за 2018.

Компанија НИС је на Београдској берзи данас представила резултате пословања за првих 6 месеци ове године.

Презентацију је инвеститорима и акционарима представио Антон Фјодоров, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство у присуству Иване Жарковић-Петрушевски, директорa Дирекције за финансије и Бранка Митровића, директора Дирекције за рачуноводство.

Стручна јавност је овом приликом обавештена да је  НИС Група у протеклом периоду остварила нето добит од 11,5 милијарди динара, као и да је у даљи развој компаније у том периоду уложила 17,2 милијарде динара, што је  72 одсто више у односу на првих шест месеци прошле године. Када је реч о улагањима, највише је инвестирано у сегмент истраживања и производње, као и у модернизацију прерађивачких капацитета, конкретно изградњу постројења за дубоку прераду. Фјодоров је истакао да је НИС група наставила да побољшава своје резултате и у Блоку Прераде, где се бележи раст обима прераде и дораде за три одсто, док је укупан промет нафтних деривата порастао за осам одсто. Такође је наведено да је показатељ EBITDA у првом полугодишту износи 24 милијарде динара, што је шест одсто више него у истом периоду претходне године.

На крају  излагања је истакнуто да ће компанија наставити да улаже у стратешке пројекте.

Након презентације, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство је одговарао на питања стручне јавности.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд