НИС на Београдској Берзи представио резултатате пословања за први квартал 2017.

НИС је на Београдској Берзи данас представио резултате пословања за прво тромесечје 2017. године. Презентацију намењену инвеститорима, акционарима и банкарима одржао је Антон Фјодоров, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство.

Презентацију намењену инвеститорима, акционарима и банкарима одржао је Антон Фјодоров, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство.

Стручна јавност је обавештена да је НИС група у првом кварталу 2017. године остварила нето профит од 5,4 милијарде динара, што је знатно бољи резултат него у истом периоду протекле године када је забележен профит од 261 милион динара. Осим тога, показатељ ЕБИТДА  у прва три месеца ове године износио је 11,1 милијарду динара, што је готово три пута више у односу на претходни извештајни период.

Како је Фјодоров нагласио, за остварене резултате је у великој мери заслужно спровођење мера за повећање оперативне ефикасности, увећање укупног обима промета нафте и нафтних деривата, као и раст цена сирове нафте на светском тржишту.

НИС је, такође, наставио да инвестира у стратешке пројекте, а у првом овогoдишњем кварталу је уложено укупно 4,7 милијарди динара, од чега највише у област истраживања и производње, као и у сегмент прераде.

Након презентације, Антон Фјодоров је одговарао на бројна питања стручне јавности.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд