НИС на Београдској берзи представио резултате пословања за први квартал 2018.

НИС је на Београдској берзи данас представиo стручној јавности резултате пословања за прво тромесечје 2018. године. Стручној јавности, инвеститорима, брокерима и акционарима резултате је представио Антон Фјодоров, Директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство.

Фјодоров је истакао да је НИС Група у првом тромесечју остварила нето добит од 3,7 милијарди динара, док је показатељ EBITDA (добит пре плаћања камата, пореза на добит и амортизације) 8,9 милијарди динара.

Стручна јавност је упозната и да је НИС Група у прва три месеца пословања у оквиру оперативних показатеља у сегменту истраживања и производње остварила план обима производње угљоводоника, да је раст обима прераде и дораде порастао за 3%, као и да је укупан обим промета порастао за 7%. Представљени су и главни пројекти у области Блока Енергетика Промета и Прераде.
На крају је закључено да је НИС група у првом тромесечју пословања имала раст обима промета, као и добре макроекономске претпоставке.

Након излагања, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство је одговарао на питања стручне јавности.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд