НИС на Дану Рударско-геолошког факултета

На Рударско-геолошком факултету (РГФ) Универзитета у Београду, у уторак, 13. марта, обележен дан ове образовне установе. Свечаности поводом 72. годишњице постојања факултета присуствовали су Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, представници Универзитета у Београду, као и Нафтне индустрије Србије, компаније која је представљена као један од кључних стратешких партнера овог факултета.

Свечаност на Рударско-геолошком факултету у Београду

Честитајући Дан факултета, Александар Антић, министар рударства и енергетике је истакао да су највећи резултат РГФ-а врхунски стручњаци који су дали велики допринос развоју земље. У том контексту, он је нагласио и значај подршке енергетских компанија, међу којима је и НИС, овом факултету и његовим научним програмима.

У име НИС-а, присутнима се обратио Николај Залевски, директор Научно технолошког центра који је нагласио да компанија већ пет година негује успешну сарадњу са Рударско геолошким факултетом у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“, кроз школовање и стипендирање кадрова у областима од значаја за бизнис процесе наше компаније и додао:

– Рударско-геолошки факултет је један од наших кључних стратешких партнера. За НИС је веома важна стручност и професионалност кадрова који долазе са овог факултета и дају допринос развоју и напретку компаније. У циљу унапређења и осавремењивања услова за рад и учење, компанија је издвојила значајна средства за опремање рачунарске учионице на факултету која омогућава студентима учење на даљину, као и за набавку апаратуре за реализацију новоакредитованог мастер модула. Надам се да ћемо и у будућем периоду наставити успешну и плодоносну сарадњу у циљу напретка и развоја факултета, компаније НИС и државе Србије, истакао је Залевски.

Николај Залевски, директор Научно технолошког центра

Сваке године, НИС стипендира петоро најбољих студената на студијским програмима од значаја за бизнис процесе компаније. Током 2017. године сарадња Факултета и Научно технолошког центра била је интензивирана кроз посету професора факултета НТЦ-у, кроз наставак реализације континуиране студентске праксе и сарадњу на докторским студијама, али и кроз повећање броја предавања НИС-ових експерата на РГФ-у.

НИС-ова подршка РГФ-у огледа се и кроз осавремењавање и адаптирање наставих програма потребама бизниса компаније. Модификовани су и акредитовани студијски модули „Инжењерство нафте и гаса“ на основним академским студијама и „Геологија нафте и гаса“ на мастер академским студијама.

У склопу своје сарадње, НИС и Рударско-геолошки факултет успешно су учествовали и у реализацији пројекта „Blending Academic and Entrepreneurial Knowledge in Technology Enhanced Learning (BAEKTEL)“, у склопу програма Европске уније „Trans-European Mobility Programme for University Studies (TEMPUS)“. Реч је о платформи захваљујући којој сви заинтересовани могу електронским путем да приступе материјалима, научним садржајима и предавањима универзитета широм Европе. Такође, НИС и РГФ заједно су радили и на имплементацији других пројеката одобрених од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Поред директора НТЦ-а, обележавању дана Рударско – геолошког факултета присуствовали су и Леонид Стулов, заменик директора НТЦ-а и директор Дирекције за геологију и разраду лежишта, Михаил Кузњецов, главни геолог и директор Дирекције за геолошка истраживања и разраду лежишта, Артем Поливахо, директор Сектора за геолошко-истражне радове и регионалну геологију, Виолета Ницић Јоровић, директор Сектора за геофизику, Марко Ванић, менаџер пројекта за научно-истраживачки рад и Марија Јелић, експерт за сарадњу са универзитетима.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд