НИС на конференцији „Моћ заједничког улагања у образовање“

НИС је на овом догађају представљала Снежана Лакићевић која је истакла да НИС има озбиљну стратегију улагања у образовање, те да је потпуно природно да компанија буде друштвено одговорна према младим људима који ће наставити свој професионални пут радећи у компанији, као и да улаже у добробит шире заједнице.

Конференција „Моћ заједничког улагања у образовање“ у организацији Српског филантропског форума

НИС je учествовао је на конференцији „Моћ заједничког улагања у образовање“ у организацији Српског филантропског форума,  кровне организације фондација и донатора у Србији. На скупу одржаном у уторак, 6. марта, у просторијама „Уникредит“ банке у Београду, учествовали су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије,  фондација и друштвено одговорних компанија које помажу развој образовања у нашој држави. Учесници су разговарали о будућој сарадњи у овој области и истакли значај државе у обезбеђењу пореских олакшица за хуманитарни рад.

НИС је на овом догађају представљала Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора и директора Функције за односе са јавношћу и комуникације. Она је у оквиру панел дискусије под називом „Улагање у људски потенцијал кроз више и високо образовање“ истакла да НИС има озбиљну стратегију улагања у образовање, те да је потпуно природно да компанија буде друштвено одговорна према младим људима који ће наставити свој професионални пут радећи у компанији, као и да улаже у добробит шире заједнице. Она је додала да НИС у друштвено одговорне пројекте улажи више од три милиона евра годишње и посебно истакла улагања у образовање кроз програм „Енергија знања“ и у локалне заједнице преко програма „Заједници заједно“.

– Један од наших кључних пројеката је „Заједници заједно“, где са општинама у којима Компанија ради расписујемо конкурсе, опредељујемо приоритетне пројекте, пре свега инфраструктурне, оне од значаја за локалну заједницу. Тако да у општинама у којима радимо, где год кренете кажете – ово је изграђено захваљујући пројекту „Заједници заједно“. Други значајан пројекат покренут пре пет година, је „Енергија знања“ који значи директну инвестицију у образовање, инфраструктуру, али и у појединце који су заслужили да им се помогне. За ових пет година уложено је више од 5 милиона евра, односно, да будемо конкретни, готово 50 лабораторија и учионица у Србији. Пре свега је инвестирано у лабораторије за физику и хемију, пружена је огромна подршка младим физичарима и хемичарима за одлазак на различите олимпијаде од стране НИС-а – истакла је Снежана Лакићевић.

Она је додала да се кроз програм „Енергија знања“ такође стипендирају успешни студенти и ради на усклађивању образовних програма са потребама тржишта рада како би млади људи лакше нашли запослење након завршетка школовања, те да су захваљујући и напорима НИС-а у тој области учињени значајни помаци.

Поред Снежане Лакићевић, на овом панелу говорили су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, „Хемофарм“ фондације, компаније „GlaxoSmithKline“ и „Уникредит“ банке.

Претходно је скуп отворио Веран Матић, директор „Фонда Б92“, а потом су свој рад у домену улагања у образовање преставили и фондације „Новак Ђоковић“, „Ана и Владе Дивац“ и „Делта фондација“.

На скупу је такође било речи и о будућој сарадњи у овој области, а посебно о значају подршке државе у обезбеђењу пореских олакшица које би значајно унапредиле хуманитарни рад како организација, тако и индивидуалних филантропа.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд