НИС на самиту „Партнерство на Балкану – јачање веза у региону“ у Бриселу

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко је 16. фебруара у Бриселу наступио као панелиста на самиту „Партнерство на Балкану – јачање веза у региону“ у организацији „Friends of Europe“ („Пријатељa Европе“).

Кравченко је учествовао у трећем панелу „Како постићи максималне резултате бавећи се бизнисом на Балкану“. У уводном делу обраћања он је упознао присутне  са досадашњим обимом инвестиција НИС-а у пословање у Србији и региону и истакао да је за сваку компанију од највеће важности да послује у условима извесности. Генерални директор НИС-а је изнео став да је НИС успео да докаже да инвеститори могу успешно да раде на Балкану који има многе конкурентске предности у односу на друге регионе, као што је на пример атрактиван порески систем у Србији.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко је учествовао у трећем панелу „Како постићи максималне резултате бавећи се бизнисом на Балкану“
Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко је учествовао у трећем панелу „Како постићи максималне резултате бавећи се бизнисом на Балкану“

НИС је препознао и значај који људски ресурси имају за компанију, због чега има бројне програме сарадње са универзитетима и школама у Србији, чиме мотивише запошљавање најквалитетнијег кадра са универзитета у Србији и стимулише повратак у Србију студената из иностранства, навео је Кравченко.

Компанија НИС је члан организаиције „Friends of Europe“, а након завршетка дискусије, НИС је за своје госте и учеснике самита уприличио дружење на неформалном коктелу.

Самит „Партнерство на Балкану – јачање веза у региону“ организован је са идејом да, у тренутку када су земље Балкана и Европске Уније изложене унутрашњим и спољашњим изазовима, представници влада балканских земаља и привреде, пошаљу заједничку поруку да су сарадња у региону и перспектива чланства у Европској Унији основ за стварање повољне стратешке, законодавне и инвестиционе климе на  Балкану. Једна од главних тема била је мигрантска криза која потреса читаву Европу, као и могућности и предлози за њено решавање.

friends of Europe 1
Кравченко је упознао присутне са досадашњим обимом инвестиција НИС-а у пословање у Србији и региону

На самиту који се организује традиционално већ 15 година су се окупили високи званичници из ЕУ и региона, а присутнима су се, између осталих, обратили и Европски комесар за суседску и политику проширења Јоханес Хан и министри влада држава региона.

У атмосфери живе дискусије под вођством модератора, панелисти су се дотакли и других важних тема за регион – потребе за јачањем привредних и економских веза међу земљама Балкана, раста стандарда у земљама региона и заједничке жеље коју све земље Западног Балкана имају, а то је приступање Европској Унији.

Прочитајте оригиналну вест на http://www.friendsofeurope.org/future-europe/migrant-crisis-turns-focus-on-western-balkans-says-eu-commissioner/

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд