НИС на скупу посвећеном родној равноправности и економском оснаживању жена

У организацији Координационог тела за родну равноправност Владе Србије и Удружења пословних жена Србије у уторак је у Скупштини града Београда одржана конференција „Равноправно у ланцу вредности“ на којој су, између осталог, представљена и достигнућа НИС на пољу родне равноправности и унапређења положаја запослених жена.

У организацији Координационог тела за родну равноправност Владе Србије и Удружења пословних жена Србије у уторак је у Скупштини града Београда одржана конференција „Равноправно у ланцу вредности“.

У име компаније НИС на панел дискусији под називом „Искуства у позитивној дискриминацији – стратегије за унапређење економског положаја жена компанија и у локалној заједници“ која је одржана у оквиру конференције наступила је Наташа Стаменковић, директорка људских ресурса.

Она је навела да је НИС од 2016. године потписник Иницијативе за оснаживање жена и да као компанија која само у Србији упошљава 10.000 људи сматра да има додатну одговорност у односу на друге послодавце и жели да позитивно утиче на остале привредне субјекте и локалну заједницу.

„Нама је тренутно у фокусу популаризација техничких наука код женске популације јер се тиме ради на стварању једнаких могућности за све. Ако на тај начин постигнемо да жене имају једнаке могућности и буду присутне ту, онда ће оне бити тамо где треба да буду, без третмана као посебне и слабије категорије. Ове године у НИС-у постоји и прва одшколована генерација девојака које су оператери на бушећим постројењима и то је први пут у историји нафтне индустрије да ће жене бити на тим постројењима“, рекла је Наташа Стаменковић.

Ученице Техничке школе у Зрењанину на пракси у НИС-у

Поред тога, директорка људских ресурса НИС је навела да компанија обезбеђује и многе друге бенефите којима доприноси оснаживању жена запослених у компанији.

На панел дискусији су, поред представнице НИС-а, учествовале и Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије, Јелена Секулић из UN WOMEN у Србији, Јована Механџић Ђурђић, менаџер за одрживи развој Икее за југоисточну Европу, као и Тијана Копривица, директорка за одрживо пословање Делта холдинга.

Учеснице панел дискусије заједнички су оцениле да одрживо пословање није могуће без родне равноправности и да је зато, између осталог, потребно јачати улогу жена у компанијама, економски оснаживати предузетнице, истицати примере успешних пословних жена и унапређивати њихов професионални развој.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд