НИС наставља да улаже у развој локалних заједница

Компанија НИС наставља и у 2016. години да подржава пројекте који кроз систем јавних конкурса доприносе развоју локалних заједница. Тим поводом, Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а, потписао је данас Споразуме о сарадњи са представницима десет градова и општина у Србији.

Споразуми су потписани са Новим Садом, Чачком, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Кањижом, Србобраном, Житиштем и Новим Бечејом
Споразуми су потписани са Новим Садом, Чачком, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Кањижом, Србобраном, Житиштем и Новим Бечејом

Споразуми су, у оквиру корпоративног програма „Заједници заједно“, потписани са Новим Садом, Чачком, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Кањижом, Србобраном, Житиштем и Новим Бечејом. НИС ће ове године за пројекте помоћи овим локалним заједницама издвојити више од 110 милиона динара.

Компанија већ осму годину заредом помаже градове и општине широм Србије кроз програм „Заједници заједно“. Од 2009. године је готово 800 милиона динара уложено у око 760 пројеката који су помогли развој локалних заједница, олакшали функционисање бројних установа и унапредили рад културних, образовних и спортских институција широм Србије.

Програмом „Заједници заједно“ НИС жели да учврсти партнерске односе са локалним самоуправама у којима послује. Друштвена одговорност једно је од стратешких опредељења НИС-а од којег компанија не одустаје ни у време сложених услова пословања са којима се суочава глобални нафтно-гасни сектор.

НИС а.д. Нови Сад

Кирил Кравченко је рекао да му је велико задовољство што традиционално потписује уговор са представницима локалних заједница, којима се захвалио на труду да се пројекат „Заједници заједно“ реализује на најквалитетнији начин.

„Изрека које се најчешће сетим и које се придржавама јесте – „Ако нешто можемо а урадимо, онда то урадимо сада“. Не треба реализацију нечега остављати за касније ако може одмах да се уради и ми оно што сада можемо да урадимо то и чинимо“, рекао је Кравченко.

Он је посебно истакао чињеницу да НИС ни у садашњем времену нафтне кризе није смањио ни за један динар улагања у социјалне програме.

Програм „Заједници заједно“ намењен је непрофитним установама и институцијама које могу да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, науке и заштите животне средине. О избору пројеката који ће бити подржани одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Овогодишњи јавни конкурс ће трајати од 1. априла до 31. маја. Сви услови и пропозиције јавног конкурса биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд