НИС одржао 10. Форум извођача са фокусом на развој HSE културе

У Пословном центру НИС-а у Новом Саду данас je одржан 10. Форум извођача под слоганом „Безбедност је моја одговорност“.

НИС одржао 10. Форум извођача

Јубиларом скупу који је посвећен управљању активностима извођача са фокусом на значај развоја HSE културе и свести о безбедности, одазвали су се гости из више од 100 компанија широм Србије и региона, а скупу је присуствовало више од 300 учесника.

Безбедни услови рада за све запослене и пословне партнере су један од стратешких циљева НИС-а, јер се тежи сталном смањењу броја повреда на раду и професионалних обољења. Континуирано се примењују принципи превенције у циљу унапређења услова рада и смањења броја негативних HSE догађаја.

Форум је био прилика да се са партнерима подели филозофијa управљања ризиком и подсети на заједничке циљеве, подручја примене и бенефите који се реализују применом стандарда безбедности на раду у циљу стварања безбедног радног окружења за све.

У име НИС-а, учесницима се обратио Владимир Гагић, директор Блока „Прерада“ који је истакао значај који компанија посвећује HSE-у:

-У НИС-у, као и самом Гаспромњефту лествица је дигнута веома високо. Ништа сем потпуне безбедности, очувања здравља и животне средине није довољно добро. То важи за сваки сегмент рада унутар компаније и веома нам је важно да то прихвате не само сви запослени, већ и они са којима сарађујемо, који учествују у појединачним процесима. Будно пратимо сва дешавања, из њих се извлаче искуства, али и нове мере и стандарди, нагласио је Гагић.

У склопу форума одржана је панел дискусија на тему „Изазови комуникације компанија извођача и представника НИС-а» са циљем побољшања безбедносне културе. Посебну пажњу привукла су излагања о процесима управљања безбедношћу извођача, као и новим праксама у области HSE-а.

Сви учесници били су у прилици и да упознају са напредним технологијама и новим производима у области безбедности и заштите на раду кроз изложбу под називом „Примена нових технологија у области HSE“.

На пословном догађају који традиционално окупља највеће НИС-ове извођаче, према критеријумима поштовања правила безбедности и временских рокова извођења радова, изабрани су и награђени најбољи.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд