НИС омогућио извођење двојезичне наставе у ОШ „Јован Поповић“

Данас је у ОШ „Јован Поповић“ у Новом Саду, уз присуство заменика генералног директора НИС-а Андреја Шибанова и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, свечано отворена учионица за извођење двојезичне, српско-руске наставе, коју је у потпуности опремио НИС.

1

Школа „Јован Поповић“ је прва основна школа у Новом Саду у којој ће се изводити настава на српском и руском језику.

Двојезична настава подразумева извођење наставе на српском и руском језику, у склопу наставног плана и програма које утврђује Министарство просвете и науке и технолошког развоја Републике Србије.

Двојезична настава подразумева извођење наставе на српском и руском језику, у склопу наставног плана и програма које утврђује Министарство просвете и науке и технолошког развоја Републике Србије.

У први разред нове школске године уписано је 23 ученика, док ће други похађати 14 ђака.

У циљу усавршавања предавача и подизања квалитета наставе у двојезичном одељењу, НИС је обезбедио подршку и финансијска средства за обуку три учитељице на Нижњеновгородском лингвистичком универзитету, која подразумева интензиван курс руског језика, као и обуку из методике предавања руског језика.
Након завршетка двојезичне наставе у основној школи „Јован Поповић“, ученици своје школовање могу наставити у билингвалном руско-српском одељењу Гимназије «Јован Јовановић Змај» у Новом Саду.

„Адаптација учионице за двојезичну наставу одмах је постала један од мојих омиљених пројеката, управо зато што је намењена најмлађима, нашој будућности. Циљ програма „Енергија знања“, у оквиру којег је реализован овај пројекат, је да се кроз сарадњу са школама и универзитетима Србије непосредно улаже у младе и талентоване људе, а посредно у будућност Србије“, изјавио је Андреј Шибанов.

„Драго ми је што је успешна сарадња Министарства просвете, Амбасаде Руске Федерације и НИС-а довела до реализације овог важног пројекта. НИС је дао пример како треба да сарађују компаније и образовне установе у Србији“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Адаптација учионице за двојезичну наставу изведена је у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, који подразумева сарадњу компаније са школама и универзитетима у Србији.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд