НИС опремио информатички кабинет у Гимназији у Младеновцу

У оквиру програма „Енергија знања“, компанија НИС је донирала рачунаре и реновирала информатичку учионицу у Гимназији у Младеновцу.

mladenovac 1

Школа је награђена овом донацијом захваљујући успеху који је њена ученица Оливера Живојиновић остварила на Српској хемијској олимпијади, која се одржава уз подршку НИС-а.

Свечаном отварању учионице су поред представника школе присуствовали менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима др Снежана Лакићевић и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.
НИС је у 2015. години отворио три, а до краја године је планирано отварање још шест рачунарских учионица у основним и средњим школама у Србији, такође као награда ученицима који су остварили најбоље резултате на олимпијадама знања из физике, хемије, математике и руског језика.

mladenovac

Кроз програм „Енергија знања“, којим компанија развија партнерство са образовним и научним институцијама, НИС је у последње две године адаптирао укупно 25 рачунарских кабинета и четири лабораторије, a НИС-ов програм стипендирања до сада је прошло 82 студената и средњошколаца. Компанија такође организује летње школе и кампове за студенте и средњошколце и подржава Истраживачку станицу „Петница“. „Енергија знања“ представља само један сегмент друштвене-одговорности НИС-а, као дела корпоративне стратегије „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд